'Cincuenta sombras de Grey': L'estafa sexual de Grey

Des del seu trasllat a la gran pantalla, l'adaptació del bestseller de E. L. James ja ha recaptat més de set milions d'euros a les sales espanyoles

Imatge del film Imatge del film
Cartell de la pel·lícula Cartell de la pel·lícula
Imatge del film Imatge del film
Imatge del film Imatge del film
Cartell de la pel·lícula Cartell de la pel·lícula
Cartell de la pel·lícula Cartell de la pel·lícula
L'aposta, de visió intensament comercial i gens artística, va cercar, a les nostres sales, el dia més proper a Sant Valentí per estrenar-se; llàstima per aquells enamorats (o no) que esperessin sortir de les convencions per trobar una visió provocadora i visceral de l'amor i/o el sexe. Perquè, des d'una mirada rutinària i previsible, la versió cinematogràfica de Fifty Shades of Grey fon, amb tones de gel rosa, tot el seu potencial eròtic.

Empaquetada en una estètica inofensiva, artificial i conduïda per unes interpretacions glacials, la famosa relació –rodejada de fetitxisme i suposades pràctiques sadomasoquistes– entre la ingènua universitària i el jove multimilionari perd aquí tot el seu poder de transgressió, revestint-se de la visió més higiènica, avorrida i conservadora sobre les relacions de parella.

Redirigint al públic adult els estereotips més fatigosos als que, darrerament, treu profit part de la literatura i el cinema destinats massivament a adolescents (tot és qüestió d'ampliar el potencial de les taquilles), els patrons més caducs del masclisme i de la dependència afectiva (la pobre noia carregada d'inseguretats arriba, per fi, a mans del supermascle protector) acaben de vestir aquest producte prefabricat per arribar a tothom i alhora a ningú però, això sí, fer molts i molts diners.

Sense profunditat dramàtica ni emoció, el segon llargmetratge dirigit per l'artista, fotògrafa i realitzadora britànica Sam Taylor-Johnson (després de Nowhere Boys, 2009) no s'atreveix a jugar amb l'univers psicòleg que, des de la tortura, pot envoltar el sexe. I es decideix, cruelment, a redirigir aquesta tortura cap a la paciència de l'espectador. Una estafa i, alhora, un absolut hit a la taquilla mundial. Per pensar-hi.

'Cincuenta sombras de Grey'
Títol original: Fifty Shades of Grey
EUA, 2015.
Direcció:
Sam Taylor-Johnson.
Guió: Kelly Marcel (basat en la trilogia literària de E. L. James).
Interpretació: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Max Martini, Eloise Mumford.
Durada: 124 minuts.

Tràiler 


Segueix Diana Comas a Twitter (@CbaDiana)

 
Comentaris

Destaquem