“Ser gran suposa assumir que necessites ajuda”

Leopoldo Abadia, autor de nombrosos llibres, té 80 anys i se sent orgullós de pertànyer al col·lectiu de “la tercera edat, ancians, avis o vells” i poder sentir-se al millor moment de la seva vida

Acaba de publicar, Com fer-se gran sense convertir-se en un rondinaire.

Segons exposa en una entrevista, en aquesta societat tenim establerta la idea que arriba un moment en la vida en què ens fem grans per fer impossible la vida als altres. És a dir, sembla que els grans solament rondinem pel malament que estan les coses, l’imprudent dels joves, el canvi social, el “en la meva època no passava...”. I, això, no pot ser. Els grans i els no tan grans, hem de descobrir que aquesta és també la nostra època i que podem ser feliços fent la vida més feliç als altres.

Els avis estem preparats per protagonitzar aquest món actual. Només cal voler i animar-se. És una llàstima que hi hagi gent gran que diuen allò de “jo no vull saber rés de l’ordinador”.

Fer-se gran implica entendre que en moltes coses es necessita ajuda. I, això, de vegades no agrada, però que encara tenim moltíssima capacitat per transmetre la nostra experiència als joves.

Cal treballar sempre per anar-se’n per la porta gran. Humilitat, respecte i serenitat...

Coordinadora Interinstitucional d’Atenció a l’Ancianitat. CAVIS
Casa de Cultura, Jardins del Monestir, s/n
Tel. 93 589 13 82
Fax: 93 589 43 39
e-mail: cavisgentgran@hotmail.com

 
Comentaris

Destaquem