‘Carta oberta als joves de Catalunya’ es presenta a Sant Cugat

Canals-Galeria d’Art acull la presentació del darrer llibre d’Arnau Puig, aquest dimarts a les 19.30 hores

Arnau Puig, en una visita a la galeria santcugatenca. FOTO: Artur Ribera
‘Carta oberta als joves de Catalunya’ es presenta a Sant Cugat
Canals-Galeria d’Art acull la presentació del darrer llibre d’Arnau Puig, aquest dimarts a les 19.30 hores

Arnau Puig, en una visita a la galeria santcugatenca. FOTO: Artur Ribera
Arnau Puig presentarà el seu llibre Carta oberta als joves de Catalunya a Canals-Galeria d’Art aquest dimarts, 21 de maig, a les 19.30 hores. Un acte coorganitzat amb Òmnium Sant Cugat, que forma part del Pla de Foment de la Lectura, endegat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’acte començarà amb la presentació de l’autor a càrrec de Salvador Juanpere. Pel que fa al llibre, Carta oberta als joves de Catalunya (Ed. Comanegra) és una crida a la Independència, des del raonament filosòfic, i al protagonisme dels joves.

S’adreça especialment als joves de Catalunya, aquests mateixos als quals se’ls diu obertament que són la generació perduda, talment com si fossin inexistents, innecessaris per al destí. Contra aquesta pretesa fatalitat, la tesi d’Arnau Puig és clara: el futur no espera ser decidit pels joves, perquè les institucions avui vigents ni s’interessen a consultar-los, sinó que espera ser directament fet pels joves, a partir de les seves accions i amb els seus llenguatges propis.

El llibre es completa amb unes oportunes reflexions sobre ètica que l’autor elabora tot just explorant la confrontació entre la uniformitat dominant. L’ètica esdevé precisament l’instrument que ens ajuda a tractar adequadament l’excepció, a saber ponderar les possibilitats i les necessitats de cada col•lectiu específic dintre de les normes que ens regeixen. Una tasca que no estaríem fent gaire bé atenent als constants clams de justícia que sorgeixen des de tots els racons de la societat.

L’autor
Arnau Puig (Premi Nacional de Cultura al 2012), és filòsof, sociòleg, historiador i crític d’art, així com un dels principals impulsors de l’avantguardisme català. Conjuntament amb personalitats com Joan Brossa, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Modest Cuixart o Joan-Josep Tharrats va ser un dels fundadors de Dau al Set, el grup artístic d’avantguarda creat desprès de la Guerra Civil espanyola, al voltant de la revista homònima. Es tracta, doncs, d’una de les figures rellevants per a la història del nostre país.

Ubicació