6 Claus no confia en Promusa per la rehabilitació de les cases dels mestres

El col·lectiu local expressa, a través d'un comunicat, la voluntat de tenir llibertat de decisió en la rehabilitació de les cases antigues dels mestres a la Floresta per assegurar el projecte de masoveria urbana

La construcció dels 12 habitatges socials en règim de masoveria cooperativa de la Floresta començarà a principis de gener del 2015 i la cessió serà per 75 anys. Així ho va anunciar l'alcaldessa, Mercè Conesa, abans del Nadal. Ara, Sis Claus, el col·lectiu que lluita per aconseguir que la masoveria urbana sigui una opció regulada i real a Sant Cugat, demana poder intervenir en el moment de la rehabilitació.

Més poder de decisió
La decisió de l'Ajuntament ha estat cedir les cases rehabilitades a Promusa, que farà les obres majors de rehabilitació. A partir d'aquí, Sostre Cívic serà l'encarregat de gestionar el lloguer social a través de la masoveria urbana i altres formes de cooperativisme.

A través d'un comunicat, 6 claus demana que "la contractació i gestió de les obres de rehabilitació sigui gestionada a través de la pròpia cooperativa". El motiu, expliquen, és "per afavorir l'economia local, seguir el procés amb confiança, i poder tenir llibertat en decidir com es vol participar en la rehabilitació".

Els veïns "desconfien" de Promusa
Sis Claus també manifesta l'opinió de diversos veïns i entitats de La Floresta. En concret, la majoria veu una certa "desconfiança respecte Promusa degut a les actuacions i experiències viscudes en el passat: de l'enderroc de "La Casa de les Sardanes", el resultat final de la remodelació del Casino de la Floresta, o l'intent d'imposició de la construcció de pisos en una zona considerada d'interès ecològic per la Red Natura 2000".

A més, també demanen que "el treball de rehabilitació afavoreixi els veïns, veïnes i empreses del barri i de la zona".

Assegurar el projecte de mesoveria urbana
El col·lectiu vol assegurar-se que el projecte esdevingui realment un cas de mesoveria urbana. És a dir, que s'elimina l’intercanvi econòmic entre el propietari i l’inquilí i cerca un benefici a dues bandes al més pur estil dels masovers rurals, a través, per exemple, del seu manteniment.

Els fets
Com ja va avançar el TOT Sant Cugat, les sis cases dels mestres de la Floresta, ocupades mesos enrere pel col·lectiu 6 claus, s'ampliaran a 12. Els futurs inquilins d'aquests habitatges hauran de pagar un lloguer social a través d'una tarifa mínima establerta, a banda de fer algunes de les tasques que s'inclouen en la masoveria urbana com petites obres, manteniment de les cases, etc.

Descarregueu-vos el comunicat.

 
Comentaris

Destaquem