4.000 escolars participen al 19è Cros Ciutat de Sant Cugat

La principal novetat d'enguany, sortides llençades en les categories prebenjamí, benjamí i aleví, ha tingut una molta acceptació

4.000 nens i nenes -4022- de Sant Cugat i de diferents ciutats del Vallès (s'hi van inscriure 5.088 escolars) han participat en el 19è Cros Ciutat de Sant Cugat, aquest diumenge, 12 de novembre, al matí, al Parc de la Pollancreda. L'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), és qui organitza l'activitat esportiva anual més multitudinària que es fa a la ciutat, que compta amb una organització d'unes 150 persones. El Cros de Sant Cugat forma part del Circuit Comarcal de Cros, en el que també estan integrats els crosos de Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Rellinars.

Mira les millors imatges del 19è Cros Ciutat de Sant Cugat d'atletisme.

Domingo i Montiel, campions séniors

En la cursa Special Cros, adreçada a persones amb discapacitat física i psíquica, hi han participat 16 atletes. FOTO: Lali Puig

Jaume Domingo Soler, en categoria masculina, i la santcugatenca Mari Carmen Montiel Acosta, en la femenina, han estat els guanyadors de la categoria sénior, que ha comptat amb una participació de 105 atletes masculins i 31 de femenins en una distància de 5.540 metres. Domingo (UA Barberà) ja ha guanyat aquest cros en diverses edicions i enguany ho ha fet amb un temps de 17 minuts i 38 segons. Entre els seus molts èxits esportius d'aquest sabadellenc de 43 anys destaca una primera posició en el Mundial de Cros, en la categoria màsters per equips i amb la selecció espanyola. Per la seva banda, Montiel, que ha guanyat diverses proves populars, fa molt poc que s'entrena a la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat. L'atleta té 45 anys i ha fet un registre de 23.31.

També cal destacar la victòria de Xavier González Giménez en la cursa Special Cros, adreçada a persones amb discapacitat física i psíquica, en la que hi han pres part 16 atletes del Club Muntanyenc Sant Cugat i de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL).

Les novetats del cros, un èxit

El cros, que en aquesta edició ha ofert un canvi d'imatge, ha ofert, amb èxit, diferents novetats en el format d'aquesta cursa escolar. La més significativa ha estat que les sortides de les categories prebenjamí, benjamí i aleví s'han fet per any i semestre (de gener a juny i de juliol a desembre) de naixement de l'atleta, i mixtes. Aquest nou sistema de sortida s'ha desenvolupat en aquestes tres categories que s'ha realitzat en l'anomenat sistema de sortides llençades, amb sortides de grups de sis corredors en intervals de pocs segons. Aquest tipus de sortida implica que els guanyadors i les guanyadores es determinaran pel temps realitzat en la cursa que vindrà marcat pel xip electrònic dels corredors.

Una altra de les novetats més importants és que els premis del cros, individuals i per equips, amb 18 curses, no s'han donat durant el cros com fins ara sinó que es lliuraran el pròxim divendres, 17 de novembre, a les 18.30 hores, al davant de l'Ajuntament. Els primers classificats d'algunes categories aconseguiran el passi per córrer la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, en un lloc i una data encara per confirmar.

Rovira: "Al cros, hi anirem introduint més coses per fer-lo més qualitatiu"

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, ha explicat que el cros "és una activitat molt transversal, amb infants, joves i grans que hi participen. El Parc de la Pollancreda pot absorbir aquesta activitat amb molta normalitat i el terreny per córrer és magnífic. És una activitat més que consolidada, i esperada, i anirem introduint més coses per fer-la més qualitativa".

El cros, solidari amb l'associació AVAN

En aquesta edició, el Cros de Sant Cugat s'ha solidaritzat amb l'associació AVAN. FOTO: Lali Puig

L'organització del cros lliurarà tota la recaptació de les inscripcions -3 euros per atleta- de la categoria sénior, l'única de pagament del cros a l'associació AVAN, una entitat no lucrativa que dedica tots els seus esforços en millorar la qualitat de vida de les persones amb alguna malaltia neurològica, com són les demències i l'Alzheimer, l'Ictus, l'Esclerosi Múltiple, el Parkinson, els traumatismes cranioencefàlics, els tumors cerebrals i altres afectacions, i a les seves famílies. Com a novetat d'enguany, l'organització ha ofert una dessuadora del cros, amb un cost de 15 euros, els beneficis dels quals també seran per col·laborar amb AVAN.

Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català 2017, al cros

Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català 2017 ha fet diferents activitats al cros. FOTO: Lali Puig

Dins del marc de Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català 2017, l'organització ha ofert dos tallers de bàsquet amb cistelles mòbils dirigits per tècnics de l'OMET, a l'avinguda de les Corts Catalanes i a la pista poliesportiva del Parc de la Pollancreda.

L'Hospital General aposta pel cros

Per novè any consecutiu, l'Hospital General de Catalunya Quirón Salud ha estat el principal patrocinador del 19è Cros Ciutat de Sant Cugat, amb una aportació econòmica, i un obsequi -una bossa motxilla- als participants. També n'han estat patrocinadors "La Mútua" de Granollers, el concessionari FIAT OLRAIT, l'empresa Tèxtil Rosdan, el Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa i la Diputació de Barcelona. També hi han col·laborat, entre d'altres, la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i la Unió Ciclista Sant Cugat. El pressupost del Cros de Sant Cugat és, segons l'Ajuntament, de més de 21.000 euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem