Nacho Solozabal: “Amb pocs diners es pot ajudar molt Càritas Sant Cugat”

L’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del FC Barcelona i el Qbasket Sant Cugat organitzen el 6 de juny, a les 18.00 h, al Pavelló 3, un partit solidari a favor de Càritas Sant Cugat. L’entrada és gratuïta i es demana que els que vagin a veure el partit portin aliments de primera necessitat. Els santcugatencs també es podran implicar en la campanya 800x10, en la qual Càritas Sant Cugat vol aconseguir que 800 famílies aportin 10 euros al mes durant un any per finançar el projecte de menjador social d’El Recer.

Una bona causa per col·laborar-hi.
L’objectiu d’aquest partit és molt clar. És un partit solidari. Càritas Sant Cugat necessita gent que doni suport a aquesta iniciativa i nosaltres, des de l’Associació d’Antics Jugadors de Bàsquet del FC Barcelona, volem col·laborar-hi amb un cop de mà, en aquest cas, amb un cop de pilota. Càritas treballa molt bé.


Què els diria als santcugatencs perquè vinguin a veure el partit?
S’ho passaran bé, segur. Veuran un bon partit de bàsquet i, sobretot, podran col·laborar en una bona causa, ajudant Càritas Sant Cugat. Ajudaran molt i seran solidaris. Amb pocs diners es pot ajudar molt. Hi ha molta gent necessitada. Tots som conscients que estem vivint moments complexos i difícils i, si podem donar un cop de mà, ho hem de fer. Hauríem d’ajudar més regularment aquestes associacions amb gent que es dedica, fonamentalment, a ajudar els altres.


Quins exjugadors del Barça veurem el dissabte 6 de juny al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler?
Roger Esteller, Ferran Martínez, Manel Bosch, Mario Kasum i jo, entre d’altres.


Serà un luxe!
Per als que ens han vist jugar a l’elit serà un remember.  


Al davant tindran el primer equip masculí del Qbasket Sant Cugat, que milita a Segona Catalana.
El nostre avantatge és l’experiència i la seva, l’aspecte físic. Serà un partit molt interessant.


En aquest tipus de partits hi col·laboren regularment.
Sí, ho fem sovint. És una manera de fer més visible algunes de les problemàtiques que hi ha a la societat.


Des que va començar la crisi, juguen més partits de caràcter solidari?
Sí, sí. Ens demanen més partits i més implicació i si podem donar suport a diferents entitats solidàries ho fem amb molt de gust.


És ambaixador de Càritas. Hi està implicat!
Som diferents esportistes que donem a conèixer la filosofia de Càritas i quan ens demanen la nostra col·laboració ho fem amb moltes ganes.  


De la seva trajectòria com a jugador del FC Barcelona, amb què es queda?
Més enllà dels títols, sobretot em quedo amb la trajectòria que vam tenir els jugadors de la nostra generació, que va ser molt bona. El Real Madrid ho guanyava tot i nosaltres vam ser capaços de capgirar aquesta tendència i guanyar títols.


Com és el bàsquet a Sant Cugat?
A Sant Cugat hi ha molts nois i noies que juguen a bàsquet. I dos clubs molt importants, amb molts equips i en categories importants. Sant Cugat és una ciutat poliesportiva on el bàsquet és un dels esports més arrelats. Tinc bona relació amb els dos clubs, sobretot amb Qbasket Sant Cugat.


Per tercer any consecutiu, l’Escola de Bàsquet Nacho Solazabal organitza un campus d’estiu a l’escola Thau de Sant Cugat.
Ho farem del 30 de juny al 10 de juliol i del 31 d’agost al 10 de setembre, amb entrenadors de la UE Sant Cugat i el Qbasket.

El número 7

Tothom el recorda. Lluïa el dorsal número 7, base i capità del primer equip de la secció de bàsquet del FC Barcelona, de la temporada 1978-1979 a la 1991-1992. Va formar part d’una generació històrica, amb Epi, Norris... Va jugar tres Jocs Olímpics, amb una medalla de plata a Los Ángeles 84 i va guanyar dinou títols. Té 57 anys i és llicenciat en Ciències Econòmiques. Des de la temporada 1997-1998 és analista tècnic a TV3, amb el periodista santcugatenc Jordi Robirosa.

 
Comentaris

Destaquem