Arriba a Sant Cugat la 6a edició del ChessPong, un curiós torneig esportiu

La competició consta de 9 rondes, en la que els participants jugaran partits vinculats amb el ping-pong i els escacs

El dissabte 2 de juny se celebrarà a Sant Cugat la 6a edició del ChessPong, un particular torneig que barreja dos esports ben diferenciats: els escacs i el tenis taula. El torneig se celebrarà de 9.30h a 14.30h a la sala del tennis taula de la ZEM Rambla del Celler.


Des de fa 3 anys, el torneig va agafar un peculiar sistema de competició. Els 32 participants s'enfrontaran a partits d'anada i tornada amb la curiositat de jugar un partit a escacs i l'altre a ping-pong. Així, el jugador amb el rànquing menys baix, és el que decideixi quin esport es juga primer.


Els organitzadors han trobat un sistema d'equivalència en què en funció del resultat del primer esport jugat es vinculi directament en l'esdevenir del partit de l'altre esport. Així, en cas que el primer partit sigui el d'escacs, el temps restant del vencedor es convertirà amb punts d'avantatge pel partit de ping-pong. En cas contrari, si el primer partit és el de tennis taula, els punts aconseguits del perdedor se li transformaran amb el temps que comptarà per jugar el partit d'escacs.


El torneig estarà conformat per 9 rondes a la manera suïssa, un sistema molt utilitzat en els tornejos d'escacs que permet que es mantingui sempre una igualtat entre els duels disputats. Així, mai hi ha cap participant que es pugui veure afavorit o amb desavantatge respecte a l'atzar dels rivals.
 

Principals objectius del ChessPong

En les anteriors edicions, el torneig ha gaudit de molt bona acollida. Aquest any no serà menys, i ja tenen les inscripcions completes. "Estem molt contents dels resultats dels últims anys. L'objectiu principal és que la gent gaudeixi jugant els dos esports", afirma Marc López, un dels organitzadors del torneig. A més, Marc López apunta: "Per aquest any, hem intentat comptar amb gent que no estigui federada en cap dels dos esports i poder tenir la presència de dones, un gènere poc concurrent en els tornejos d'escacs".


D'altra banda, la pretensió dels organitzadors és donar visibilitat a una associació santcugatenca. Així doncs, col·laboraren amb Sant Cugat Photo, creant un concurs fotogràfic de la jornada esportiva. A més, volen conscienciar en els hàbits alimentaris saludables. És per això que els premis pels vencedors inclouran un àpat en un restaurant amb menú vegà, recolzant també el teixit social i econòmic de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem