contingut promocionat
Kids&Us

Arriba, amb novetats, el 19è Cros de Sant Cugat

Més de 5.000 nens i nenes s'han inscrit en aquesta cursa escolar d'aquest diumenge, 12 de novembre, al Parc de la Pollancreda

El 19è Cros Ciutat de Sant Cugat, l'activitat esportiva anual més multitudinària que es fa a la ciutat, arriba, amb diversos canvis, aquest diumenge, 12 de novembre, al matí, al seu escenari habitual, el Parc de la Pollancreda. L'organització, que compta amb unes 150 persones, va a càrrec de l'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET). El Cros de Sant Cugat, que en l'edició del 2016, va aconseguir rècord de participants (4.164 atletes), forma part del Circuit Comarcal de Cros, en els que també hi ha els crosos de Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Rellinars.

Més de 5.000 inscrits

La categoria Special Cros és una de les curses més especials del cros. FOTO: Lali Álvarez

Més de 5.000 nens i nenes de Sant Cugat (un total de 5.088) i de la comarca del Vallès s'han inscrit al cros. Les inscripcions, que són gratuïtes, es van tancar el dimarts 7 de novembre. L'única categoria que té un preu d'inscripció -3 euros- és la sénior, en què l'organització lliurarà tota la recaptació a l'associació AVAN, una entitat no lucrativa que dedica tots els seus esforços a millorar la qualitat de vida de les persones amb alguna malaltia neurològica, com són les demències i l'Alzheimer, l'Ictus, l'Esclerosi Múltiple, el Parkinson, els traumatismes cranioencefàlics, els tumors cerebrals i altres afectacions, i a les seves famílies. Com a novetat d'enguany, l'organització oferirà una dessuadora del cros, que tindrà un cost de 15 euros, els beneficis dels quals també seran per col·laborar amb AVAN.

En marxa a les 8.30 hores

La primera de les 18 curses del cros començarà a les 8.30 hores, amb la categoria sénior. FOTO: Lali Álvarez

La primera de les 18 curses començarà a les 8.30 hores, en la categoria sénior on els atletes hauran de córrer una distància de 5.540 metres. A les 9.40 hores es farà la cursa Special Cros, adreçada a persones amb discapacitat física i psíquica. L'última cursa està prevista que comenci entre les 14 i les 14.20 hores, quan ho farà la categoria prebenjamí masculí i femení de l'any 2011 (de juliol a desembre). Els primers classificats d'algunes categories aconseguiran el passi per córrer la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, en un lloc i una data encara per confirmar.

El cros, amb moltes novetats

L'entrega de premis del cros es farà el 17 de novembre, davant de l'ajuntament. FOTO: Lali Álvarez

El cros, amb un canvi d'imatge, presenta diferents novetats en el format d'aquesta cursa escolar. Les sortides de les categories prebenjamí, benjamí i aleví seran per any i semestre (de gener a juny i de juliol a desembre) de naixement de l'atleta, i mixtes. Aquesta és la principal novetat d'un cros en què els premis, individuals i per equips, no es donaran el mateix dia de la prova com fins ara sinó que es lliuraran el divendres 17 de novembre, a les 18.30 hores, al davant de l'Ajuntament. El nou sistema de sortida en aquestes tres categories es farà en l'anomenat sistema de sortides llençades, amb sortides de grups de quatre a cinc corredors en intervals d'entre 3 i 4 segons. Aquest tipus de sortida implicarà que els guanyadors i les guanyadores es determinaran pel temps realitzat en la cursa que vindrà marcat pel xip electrònic dels corredors.

El cros ofereix diferents serveis

La Unió Cicclista Sant Cugat -a la foto- i el Club Muntanyenc Sant Cugat col·laboren amb el cros. FOTO: Lali Álvarez

Un any més, el cros ofereix diferents serveis als corredors. A l'avinguda de les Corts Catalanes hi haurà una zona d'aparcament vigilat per a bicicletes perquè aquells que ho vulguin puguin anar al cros amb bicicleta. Cal tenir present les afectacions al trànsit que comporta el cros. També s'instal·larà una carpa destinada al servei de guarda-roba. Hi haurà una zona habilitada on, amb l'ajuda d'un tècnic d'esports de l'OMET, els atletes podran fer un circuit d'estiraments per finalitzar l'activitat esportiva de la millor forma possible. Aquells que vulguin endur-se com a record un diploma del cros, que s'enviarà per e-mail, podran fer-ho en una carpa habilitada per fer aquest tràmit. Finalment, també hi haurà un servei de fisioterapeuta pels atletes de la categoria sénior, a càrrec de Mans de Sant.

Sant Cugat és Ciutat del Bàsquet Català 2017

En l'edició el 2016, el cros va reunir 4.164 participants. FOTO: Lali Álvarez

Dins del marc de Sant Cugat Ciutat del Bàsquet Català 2017, l'organització oferirà el mateix dia del cros, de 10 a 14 hores, dos tallers de bàsquet amb cistelles mòbils. Es tracta de dues activitats dirigides per tècnics de l'OMET que es faran a l'avinguda de les Corts Catalanes (per a nens i nenes de 6 a 12 anys) i a la pista poliesportiva del Parc de la Pollancreda (per a nens i nenes majors de 16 anys).

L'Hospital General de Catalunya, fidel amb el cros

Per novè any consecutiu, l'Hospital General de Catalunya Quirón Salud és el principal patrocinador el 19è Cros Ciutat de Sant Cugat, amb una aportació econòmica, i un obsequi -una bossa motxilla- als participants. També patrocinen el cros "La Mútua" de Granollers, el concessionari FIAT OLRAIT, l'empresa Tèxtil Rosdan, el Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa i la Diputació de Barcelona. També hi col·laboren la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i la Unió Ciclista Sant Cugat. El Cros de Sant Cugat té un pressupost, segons l'Ajuntament, de més de 21.000 euros.

El Prepara't pel Cros, amb 137 nens i nenes

Un total de 137 nens i nenes de diferents escoles de Sant Cugat van participar en la tercera edició de Prepara't pel Cros, un entrenament previ a la cursa que va organitzar l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), al Parc de la Pollancreda, el dissabte 4 de novembre. Dels 137 participants, 83 ho van fer en la categoria prebenjamí, 37 en benjamí i 17 en aleví i infantil.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem