Carles Gorgas: més de mig miler de curses en 36 anys fent atletisme

És habitual veure l''atleta de Sant Cugat, de 50 anys, corrent o amb bicicleta per la ciutat

No és cap atleta de prestigi, però és un corredor habitual en moltes proves populars, també en les que es fan a Sant Cugat. Des dels 14 anys -ara en té 50- que entrena i competeix, i pensa fer-ho "fins que el cos digui prou". És habitual veure'l corrent o amb bicicleta per la ciutat. "Gaudeixo corrent i ajudant als meus companys. Després de córrer em trobo i em sento millor, fins i tot em sembla que em trec anys de sobre. Si corres al matí, la resta del dia et trobes bé. És una addicció sana", detalla.

Més de mig miler de curses i 200 trofeus

En 36 anys ha participat en més de mig miler de curses i ha guanyat uns 200 trofeus. "Abans corria amb la motivació de guanyar algun trofeu, ara ho faig per tenir bona salut", detalla el de la Floresta. Entrena cada dia de la setmana al DiR Sant Cugat, del que n'és soci des del 2003 -va ser campió del Top Fitness en la categoria +30-40-, i els caps de setmana fa curses de 5 i 10 quilòmetres i també de cros. Durant l'any, acostuma a córrer dues maratons i unes set mitges maratons.

La primera Marató de Barcelona, amb 15 anys

La primera de les cinc vegades que ha fet la Marató de Barcelona la va fer als 15 anys. També ha corregut totes les curses que se celebren a Sant Cugat: la Mitja Marató, el Cros Ciutat de Sant Cugat, la Cursa DiR-Mossos d'Esquadra, la Sant Silvestre, els Medijocs, la Cursa Popular de la Floresta -és la que ha fet més vegades- i la Cursa de Festa Major de Valldoreix (ara ja no es fa).

Va ser atleta federat i va aconseguir diferents terceres posicions en el Campionat de Catalunya de Cros de Veterans (2005); en el Campionat de Catalunya Absolut Open (no federat) de Cros, i també en el rànquing absolut de Barcelona (2001). Va començar entrenant al CN Barcelona, als 15 anys, on Domingo López va ser l'únic entrenador que ha tingut. També ha competit pel CN Montjuïc, per la secció d'atletisme de l'empresa Bayer i pel Running Vallès. Ara ho fa com a independent.