Clara Fernández destrossa el rècord d'Espanya en salt amb perxe en categoria Sub16

L'atleta del CMSC va superar en 10 centímetres el rècord actual en el Campionat d'Espanya per Seleccions Autonòmiques Sub16, en un campionat que van participar 4 santcugatencs més

El passat 16 i 17 de juny es va celebrar el Campionat d'Espanya per Seleccions Autonòmiques Sub16 en Edat Escolar a Avilès. En ell, van competir 5 atletes del Club Muntanyenc de Sant Cugat amb la selecció catalana, assolint tots ells grans resultats.

Clara Fernández, per això, va ser la protagonista, en vèncer en salt amb perxe i superar l'actual rècord d'Espanya. La santcugatenca venia amb bones expectatives, després de vèncer en el Campionat d'Espanya de pista coberta, amb una marca personal de 3.65 metres.

Durant el torneig, Clara Fernández es va topar amb una rival que va desplegar un alt nivell: l'atleta representant d'Andalusia. Ambdues van igualar el rècord d'Espanya de 3,75 metres. No obstant això, l'ambició va impulsar l'atleta catalana i, un cop certificada la victòria, va tornar a superar el rècord, saltant per sobre dels 3,80 metres primer i després, assolint els 3,85 metres definitius.

Finalment, els 3,90 metres van ser impossibles per a ella, no obstant va fer història: va superar en 10 centímetres el rècord d'Espanya i en 20, la seva marca personal. Alberto Ruiz, entrenador de la santcugatenca: "Té una projecció boníssima i si en el futur no es torça res, serà una noia que aspirarà a tot"

Bons resultats del club santcugatenc

A més de l'èxit aconseguit per Cristina Fernández, José González i Marc Sala també van pujar al podi. José González, en una primera posició en la cursa de 1.000 metres amb un temps de 2:36.85 minuts i Marc Sala, tercer en el triple salt, amb una distància de 13,57 metres. A part, ambdós van participar en la cursa de relleus. José González ho va fer en 4x300, establint l'equip nou rècord català, mentre que Marc Sala ho competia en el 4x100.

Finalment, i no menys meritori, Nerea Pérez quedava en una quarta posició després de saltar 1,57 metres en la prova de salt d'alçada i Noa Rodríguez assolia la cinquena posició en la marxa de 3.000 metres amb un temps de 15:32.91 minuts.