Club Voleibol Sant Cugat: un referent a Catalunya i a l’Estat espanyol

Amb 24 equips i 302 jugadores, és el club de voleibol femení amb més fitxes federatives de l’Estat espanyol

El Club Voleibol Sant Cugat (1988-2018) va néixer el 25 de novembre de 1988, però ho va fer com a CV Sarrià, al districte de Barcelona, amb un equip sènior femení. L'any 1992, amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona'92, es va construir el Pavelló de Voleibol de Valldoreix perquè les seleccions poguessin preparar-se per a la cita olímpica. Va ser llavors quan el CV Sarrià va passar a anomenar-se CV Sant Cugat. El fundador i primer president de l'entitat va ser el santcugatenc Carles Castro, que va deixar el càrrec el 2004. Francesc Tortosa va prendre el relleu (2004-2006) i Miquel Martínez (2006-2015) va ser el responsable del creixement en quantitat i qualitat d'un projecte esportiu que, des de llavors, és un referent a Catalunya i a l'Estat espanyol. Lluís Moreno va presidir el club del 2015 al 2017, quan Núria Terribas va agafar el lideratge convertint-se en la primera presidenta del CV Sant Cugat. El Pavelló de Voleibol de Valldoreix sempre ha estat el punt neuràlgic del club.

El CV Sarrià es va crear el 1988 i al 1992 va passar a dir-se CV Sant Cugat. Foto Arxiu Club Volei Sant Cugat.

Per a Núria Terribas, també vocal de la junta directiva de la Federació Catalana de Voleibol, "el club té una bona salut interna i una de les millors coses que tenim és la cohesió del cos tècnic". Miquel Martínez assegura que "s'ha mantingut la línia que portàvem i el club va creixent. Els entrenadors són clau".

13 podis estatals i 23 catalans

Amb 302 jugadores, el CV Sant Cugat és el club de voleibol femení amb més fitxes federatives de Catalunya i l'Estat espanyol, amb 24 equips. En les categories de formació -infantil, cadet i juvenil-, el CV Sant Cugat ha fet 11 podis en Campionats d'Espanya de Clubs, 2 en la Superlliga Júnior de Clubs i 23 podis en Campionats de Catalunya de Clubs.

El segon club català que més ha jugat a Superlliga 1

El primer equip del CV Sant Cugat -amb 9 edicions- és, després del CVB Barça -amb 10-, el club català que més vegades ha jugat a Superlliga 1, la màxima categoria estatal, en el que també han jugat el RCD Espanyol (5), el Club Natació Sabadell (3) i el Sagrat Cor (1). La millor classificació de les santcugatenques va ser en la temporada 1995-1996 quan va ser 5è de 10 equips. El CV Sant Cugat ha jugat a Superlliga en 4 etapes diferents.

El bon treball en la formació de jugadores ha fet que moltes hagin arribat a jugar a Superlliga, com les actuals Sara Julián, Aina Berbel, Mireia Orozco, Aitana Garcia i Maria Garcia, o les germanes Brun, Raquel (CVB Barça) i Laura (CV Elx) i Maria Sanchís (Haro Rioja Voley).

Torneig Internacional Ciutat de Sant Cugat-Miquel Martínez, un referent

El CV Sant Cugat ja ha organitzat 15 edicions del Torneig Internacional Ciutat de Sant Cugat - Miquel Martínez, amb la participació de clubs europeus, espanyols i catalans, sent un torneig de referència.

L'entitat esportiva local també va arribar tenir un equip sènior -va arribar a jugar a Primera Catalana- i equips de base, però amb el temps, aquest projecte no va tenir continuïtat.

Celebració dels 30 anys

Per celebrar aquests 30 anys de voleibol a Sant Cugat, el club ja va organitzar un acte al Pavelló de Valldoreix el 8 de juny on els protagonistes van ser els 5 presidents que ha tingut fins ara el club. El segon i últim acte de celebració tindrà lloc, també al Pavelló de Valldoreix, el divendres 9 de novembre, amb la presentació dels equips i amb la inauguració d'una exposició retrospectiva.

Més info: La presentació dels 24 equips i 302 jugadores del DSV Club Voleibol Sant Cugat ja té data

Amb aquestes 3 dècades d'història el club ha comptat amb patrocinis importants de TMA i Hierros Lubesa i, en l'actualitat, de DSV i Grífols.

El CV Sant Cugat, que va ser membre de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, és un dels fundadors de l'associació Sant Cugat Creix, en la que també ho van ser el Patí Hoquei Club Sant Cugat i el Club de Rugby Sant Cugat. També va ser pregoner de la Festa Major de Sant Cugat l'any 2013.

Més info: El Club Voleibol Sant Cugat serà el pregoner de la Festa Major 2013

 
Comentaris

Destaquem