Conesa: "Portar nens a botar la pilota a l'ajuntament no és la manera de reivindicar res"

L'alcaldessa de Sant Cugat s'ha mostrat crítica amb el Qbasket Sant Cugat: "El que sí demano és respecte i moltes vegades no l'he trobat"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s'ha mostrat crítica en les formes de gestionar certes situacions del Qbasket Sant Cugat. Ho ha afirmat aquest divendres, 19 de desembre, en el tradicional esmorzar de Nadal que ofereix als mitjans de comunicació que segueixen l'actualitat de la ciutat.

L'última evident diferència entre l'entitat i l'Ajuntament va acabar amb l'equip júnior masculí fent botar pilotes al vestíbul de l'ajuntament, en una clara senyal de protesta i reivindicació, el passat divendres 12 de desembre. "És evident que no comparteixo aquest fet. No crec que portar nens a botar la pilota a l'ajuntament sigui la manera de reivindicar res. No em sembla correcte, directament. L'esport són valors", ha assegurat l'alcaldessa.

L'Ajuntament proposa dues opcions
En aquesta línia, Conesa ha argumentat que el Qbasket "sap molt bé" el per què no disposa d'aquest horari d'entrenament els divendres a la tarda, al Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler. L'alcaldessa ha explicat que "se'ls ha ofert dues opcions, i no els ha agradat cap de les dues". Conesa ha estat molt clara en el seu discurs: "Quan es prenen decisions, no es fan al gust de tothom. El que sí demano és respecte i, moltes vegades, no l'he trobat en el Qbasket".

Finalment, sobre aquesta problemàtica, Conesa ha matisat que el repartiment d'horaris de pista d'entrenament als clubs "va en funció de la quantitat de jugadors que té cada un dels clubs. Si ha un club que té més número de jugadors/es li hem de donar més espais. I si contéssim, que ja ho hem fet, les hores per nen en sessions d'entrenament, el Qbasket surt molt ben posicionat".

La difícil relació Qbasket-UESC
Mercè Conesa també ha analitzat la difícil relació entre els clubs Qbasket Sant Cugat i Unió Esportiva Sant Cugat: "L'única solució és posar educació i bona voluntat per part dels dos clubs. No serveix de res transmetre els perjudicis que tenim, dels grans als nens".

Les inversions en instal·lacions esportives
Respecte les inversions fetes per l'Ajuntament en equipaments esportius, Conesa ha afirmat que "en matèria d'esports, les inversions han estat molt importants i quantitatives al llarg d'aquests últims quatre anys", que segons Conesa, "sempre han estat consensuades amb les entitats esportives, a través del Consell Sectorial d'Esports". "Ha estat el mandat que hem fet més inversió en matèria esportiva. Es va prioritzar la inversió d'acord amb els clubs esportius", ha dit.

Conesa no fa valoracions sobre el treball de Tizón
Preguntada per quina valoració en fa del mandat de Xavier Tizón com a regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Conesa ha respós que "no faig balanços sobre persones".

El nou president/a de la coordinadora
Respecte el que serà el nou president/a de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, l'alcaldessa ha assenyalat que la plataforma esportiva "ha de fer una feina de cohesió entre les diferents entitats de Sant Cugat. Per tant, seria molt bo que el perfil del nou president/a fos una persona que estigués molt consensuada entre els diferents clubs".

Sant Cugat Creix, un exemple
L'alcaldessa ha tornat a destacar la nova associació esportiva Sant Cugat Creix. "És un exemple magnífic. És el camí a seguir".

Els vestidors de la ZEM Jaume Tubau
Mercè Conesa ha fet públic la seva intenció de resoldre la problemàtica de la falta de vestidors a la ZEM Jaume Tubau. "Els vestidors estan quedant petits. Aquesta és una qüestió que haurem d'abordar per resoldre aquesta problemàtica", ha explicat.

 
Comentaris

Destaquem