Derrota del Sant Cugat FC en el derbi vallesà clau per la permanència a Primera Catalana

Els vermell-i-negres hauràn de guanyar el Girona B la setmana que ve i esperar a veure què fan els seus rivals directes per mantenir-se a la mateixa categoria l'any que ve

Dia gran al Tubau amb el derbi vallesà entre el Sant Cugat i el Rubí que ha acabat amb la victòria pels jugadors visitants per 2 a 3. Els de Joan Garcia arribaven a la cita en la 10a posició, amb 40 punts i fora del descens, després de perdre l’últim partit per 2 a 1 amb un Vilassar de Mar, el primer classificat, que va aconseguir l’ascens de categoria. Abans, però, els vermell-i-negre portaven 5 jornades consecutives sense perdre en les quals havien aconseguit 2 empats i 3 victòries.

D’altra banda, els de Rubí, arribaven en la 15a posició, en el descens però amb 37 punts, només 3 per sota del Sant Cugat. La dinàmica era diferent: 6 partits perduts dels últims 7 disputats, entre els quals, els darrers 4 contra alguns rivals a qui els locals sí que havien vençut, com el Palamós o el Lloret.

Domini durant la primera part, a la segona no

En la primera part els santcugatencs han estat els dominadors del partit. Ho han fet a través de la defensa, deixant que el Rubí tingués la possessió de la pilota durant gran part del temps. Mentre que els visitants atacaven amb poc perill, el ‘santcu’ ha aprofitat una jugada aïllada el minut 6 que ha acabat amb una centrada des de la banda esquerra de l’atac i la rematada a plaer de Patrick Chico al fons de la xarxa. Fins a arribar al descans la dinàmica de joc no ha canviat.

No obstant la primera part, la segona, encara que en els primers instants semblava que mantindria la tònica, ha estat radicalment diferent. “En la segona part l’equip no ha existit”, comentava Joan Garcia al final del partit. Afegia “No sé si ens hem esborrat del partit, si no volíem la pilota, hem estat molt tous defensivament i hem tornat a cometre errades que feia dies que no cometíem en el pitjor moment per fer-ho”. Les paraules fan referència al vendaval que ha suposat el Rubí pels locals en el segon temps. Han marcat 3 gols en menys de 20 minuts: en el 55, en el 68 i  en el 73, mentre que el Sant Cugat veia com a poc a poc se li escorria el partit entre els dits.

A la desesperada, ja en el 89, Naoufal a posat una pilota des de la banda a la zona de tres quarts, centrada, que ha caçat Alieu Baldeh. El 17 local, després de retallar en una ocasió, ha engaltat un xut col·locat que ha acabat a prop de l’escaire dret de la porteria rubinenca, posant el definitiu 2 a 3.

El Sant Cugat no depèn de si mateix

Per culpa d’aquesta derrota el Sant Cugat (13è amb 40 punts) deixa de dependre de sí mateix i haurà d’esperar, primer guanyar l’últim partit contra el Girona B (2n) diumenge que ve a les 12 i, després, una combinació de resultats dels altres equips de la part baixa per poder seguir a la Primera Catalana. “Ens hem complicat la vida de mala manera, però ens hem d’aixecar i mirar com acaba la jornada demà”, deia en Joan. “La lliga és justa i si som aquí, és perquè ens ho mereixem”, concloïa.

Els rivals directes són, per sota, el Can Vidalet (14è), que jugarà contra el Tona (10è) i La Jonquera (15a), que jugarà contra el San Juan At. de Montcada (17è); per dalt, el mateix Rubí (12è), que juga contra el Vic (6è), el Llagostera (11è), que juga contra el Palamós (4t), el propi Tona i el Sabadell Nord (9è), que juga contra el Bayoles (3r).