Dos equips de rítmica del Club Gimnàstica Sant Cugat dins el Top-10 d'Espanya

El sènior i el junior van participar en el Campionat d'Espanya Absolut de Conjunts després d'assolir la 1a posció en el Campionat de Catalunya, celebrat a Sant Cugat el darrer 1 de novembre

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat participa en el Campionat d'Espanya Absolut de Conjunts amb dos equips: un conjunt junior i un conjunt sènior. Amb això, l'equip junior assoleix una 9a posició, quedant-se a les portes de la final, mentre que l'equip sènior consolida una 4a posició a la final, després de classificar-se com al 6è millor conjunt.

En el torneig, celebrat entre el 13 i el 16 de desembre a Pamplona, participaven uns 40 conjunts per categoria. Després de disputar-se els 2 primers dies de competició, els 8 millors equips de cada categoria accedien a la final del campionat, després de sumar les puntuacions dels 2 exercicis. A més, els 3 millors classificats certificaven l'ascens a la màxima categoria, categoria que el club santcugatenc va perdre la darrera temporada.

Amb tot, el conjunt junior, entrenat per Pilar Fernández, buscava optar per una de les posicions que donaven accés a la final del campionat amb un exercici amb música de Freddie Mercury. En el primer dia de competició, l'equip santcugatenc assolia una de les posicions capdavanteres. Tanmateix, algun petit error en la 2a jornada, les deixava en la 9a posició, a les portes de la final.

D'altra banda, el conjunt sènior del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat anava amb un objectiu molt clar: tornar a la màxima categoria nacional. Per això, l'equip necessitava finalitzar entre els 3 primers equips. Després de les dues primeres jornades, el conjunt finalitzava en una 6a posició, posició que les permetia classificar-se per a la final.

En la final, disputada el darrer diumenge 16 de desembre, l'equip sènior repetia l'exercici amb música de Sílvia Pérez Cruz, un exercici que va arribar a tot el públic assistent pel folklore present i que permetia certificar una 4a posició, a les portes de les 3 millors classificades.

Per a Esther Escolar, entrenadora del conjunt: "És la vegada que he vist a les gimnastes competir de manera més regular i estable durant tota la temporada. Han sortit amb l'objectiu clar i ho han lluitat, tanmateix, les puntuacions no han acompanyat".

A més, tot i el descens de la darrera temporada, l'entrenadora es mostra confiada "Hem demostrat que estem en el camí per a poder recuperar la categoria. Tenim molt bon equip i estem sent fidels al nostre estil".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem