El 20è Cros Ciutat de Sant Cugat, a la línia de sortida

Tot el que es recapti en la cursa popular anirà destinat als Amics de la Gent Gran

El Cros Ciutat de Sant Cugat ho té tot preparat per celebrar la seva 20a edició, i per fer-ho possible, compta amb la col·laboració de l'Hospital General de Catalunya. La cursa preveu una participació d'uns 4.000 esportistes i 120 voluntaris, i que se celebrarà l'11 de novembre al Parc de la Pollancreda. D'altra banda, com en totes les edicions del cros, tot el que es recapti amb la inscripció en la categoria de cursa popular - val 3 € - anirà destinat a una entitat del poble, en aquest cas, els Amics de la gent gran. A més, el 20è aniversari del Cros Ciutat de Sant Cugat coincideix amb l'any en què Sant Cugat és Ciutat Europea de l'Esport.

La cursa compta amb 18 categories, amb diferents distàncies per a cadascuna. Igual que en l'edició anterior en les categories de prebenjamí, benjamí i aleví les sortides seran llançades, de mode que la sortida dels esportistes serà de manera periòdica i permetrà cronometrar els temps de manera més exacta: "A través de les sortides llançades, que ja vam començar l'any passat, hem aconseguit fer categories de participació mixta entre els participants més petits. És important visibilitzar aquesta normalització pel que fa a gènere", ha dit Eloi Rovira, regidor d'Esports, en la presentació de la cursa.

Novetats

Les principals novetats en la 20a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat són la integració del xip dins del mateix dorsal, "cosa que ajudarà a dinamitzar el moment de la sortida, ja que no s'haurà de perdre tant de temps", segons Rovira; el format d'entrega de premis, que passaran a donar-se entre les curses de manera esglaonada. A diferència d'altres anys, quan es feien 2 entregues, en aquesta edició se'n faran 4. Les inscripcions pel cros, es poden fer a través de la pàgina web de l'Ajuntament, a la butlleta de la prova o bé a les diferents escoles del municipi.

Durant la presentació de l'esdeveniment esportiu, el regidor ha valorat la importància d'arribar a la vintena edició: "Estem molt orgullosos d'arribar a aquests 20 anys i per això, vull agrair la tasca de tots els meus antecessors i a totes les persones i entitats que ho han fet possible". Durant l'acte de presentació també hi ha pres la paraula el Dr. Marc Cots, de l'Hospital General de Catalunya, entitat col·laboradora i patrocinador de la prova, en els darrers 10 anys: "Des de l'Hospital General estem molt orgullosos de participar en una de les proves més arrelades a la nostra ciutat". D'altra banda el Dr. Cots també ha valorat la importància de fer revisions periòdiques en el context esportiu"".

Per últim, Txell Teixidor, membre dels Amics de la Gent Gran ha agraït a l'Ajuntament que hagi escollit la seva entitat com a recaptadora dels beneficis de la cursa.

 

Captura de pantalla 2018 10 25 a les 12.44.44

Presentació de la 20a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat

 

 
Comentaris

Destaquem