El bàsquet es trasllada al pavelló de l'IES Leonardo da Vinci

Un cop finalitzades les obres del pavelló del nou institut, els dos equips de bàsquet de la ciutat, la UESC i el Qbasket, inicien entrenaments a les 5 pistes de les quals disposa el Leonardo da Vinci

La Unió Esportiva Sant Cugat i el Qbasket Sant Cugat han inaugurat ja les noves instal·lacions esportives del nou Institut d'Educació Secundària Leonardo da Vinci, unes instal·lacions que faran de pavelló escolar en hores de classe, mentre que romandran obertes per algunes entitats esportives. 


Així doncs, el primer que va estrenar la pista va ser la UESC, el darrer dilluns 12 de novembre, mentre que el Qbasket ho ha fet el dimarts 20 del mateix mes, esperant que finalitzessin les obres. D'aquesta manera, el club vermell-i-negre tindrà accés els dilluns, dijous i divendres i dels 27 equips amb els que compta, 19 entrenaran en algún moment; el Qbasket disposarà dels dimarts (dedicats al bàsquet masculí amb un equip de formació, el sots-21 i el sènior 2) i dimecres (dedicat a la secció femenina amb un equip preinfantil, un infantil, un cadet i el sènior).


Amb tot, un cop finalitzades les obres, el nou institut compta amb un pavelló cobert i 4 pistes exteriors que permetran a ambdós clubs oferir més entrenaments i facilitar la situació als jugadors i familiars.


Cas de la UESC


Per a Vicenç Beltran, president de la Unió Esportiva Sant Cugat: "És un pavelló que està bé i ajudarà al club. No obstant això, seguim amb una mateixa mancança: tenim tots els equips dispersats en 7 instal·lacions municipals diferents i això no permet fer club, ja que hi ha molta gent que no es creua". 


Així doncs, el club vermell-i-negre té distribuïts als 27 equips de la secció de bàsquet entre el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, el CEIP Joan Maragall, el CEIP Catalunya, la ZEM Rambla del Celler, l'escola Thau, l'escola Europa, i des d'ara, l'IES Leonardo da Vinci.


Tanmateix, Vicenç Beltran es mostra optimista: "Fa dos anys ja hauria firmat trobar-nos en aquesta situació. Intentarem traslladar els entrenaments del Thau al nou institut i d'aquesta manera, facilitar als jugadors una proximitat, tant del centre del municipi com dels ferrocarrils".


Situació del Qbasket


Javi Martínez, vicepresident del Qbasket Sant Cugat: "Com a club ens trobàvem una mica mancants d'instal·lacions, fet que ha provocat que algun dels nostres equips estigués entrenant inclús a Barcelona. Amb aquest nou pavelló, esperem poder tenir tots els equips entrenant a la ciutat i poder aprofitar al màxim les instal·lacions".


A més, Javi Martínez explica el projecte de futur del club: "En els darrers anys, estem creixent com a club i això ens comporta un augment de sol·licituds, senyal que les coses s'estan fent bé. Amb això, volem aprofitar per seguir creixent i poder fer que jugadors de Sant Cugat que estan a altres equips de fora puguin retornar a la seva ciutat, com vam fer amb el sènior femení".

 
Comentaris

Destaquem