El Futbol Sala Sant Cugat i l'Olímpyc tornen a jugar un derbi cinc temporades després

L'últim derbi (3-3) es va jugar el 26 d'abril del 2014, al Pavelló 3, i llavors els florestans van fer descendir als vermell-i-negres a 3a Nacional

5 temporades després, els primers equips del Futbol Sala Sant Cugat i l'Olimpyc Floresta FS tornaran a jugar un derbi. L'últim es va jugar el 26 d'abril del 2014, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, i aleshores els florestans van enviar als vermell-i-negres a 3a Nacional. El partit va acabar amb empat a 3 gols i, quan faltava 1 jornada per acabar la lliga de 2a Nacional B, el FS Sant Cugat va descendir a 3a Nacional, categoria que milita des de llavors. El partit d'anada d'aquella temporada 2013-2014 també va acabar amb empat (1-1), el 14 de desembre del 2013, al Pavelló Municipal de la Floresta. El porter Carlos León i el jugador Òscar Rosell són els jugadors del FS Sant Cugat que van jugar aquell partit, com també ho van fer els jugadors de l'Olímpyc Dani Martí, Fernando Echevarría i Martí Casas.

Manel Muñoz: "El que més ens preocupa són els 3 punts que estan en joc"

En aquesta línia, l'entrenador del FS Sant Cugat, Manel Muñoz, ha assegurat que "no tenim cap mena de revenja pel fet que fa uns anys l'Olímpyc ens va fer descendir a 3a Nacional. De tota la plantilla actual -jo tampoc hi era-, molts ni saben que va existir aquest partit. Volem jugar aquest partit, guanyar-lo i fer un bon paper perquè és l'Olímpyc, però si fos el CFS Esparreguera tindríem la mateixa motivació". Muñoz ha afegit que "gairebé tots els jugadors del primer equip vénen de la base i ja han jugat molts derbis amb l'Olímpyc. Jugar contra l'altre equip del municipi és una motivació especial, però el que més ens preocupa són els 3 punts que estan en joc. Segurament, si juguéssim contra un altre equip estaríem igual de motivats perquè necessitem, com més aviat millor, assolir l'objectiu que ens vam marcar a principis de temporada, la permanència".

El FS Sant Cugat recupera molts jugadors lesionats

Pel tècnic del FS Sant Cugat és clau poder tornar a disposar de tots els seus jugadors. "La idea de tornar a la competició amb la plantilla al complet és el que més seguretat ens dona de cara al derbi. Portem una ratxa de molts partits sent un nombre de jugadors molt limitat -per les baixes- i crec que ja ens tocava poder mirar d'endreçar la línia que portàvem a principis de temporada. Els jugadors estan amb moltes ganes de poder jugar, no perquè sigui l'Olímpyc, sinó perquè estan tots molt compromesos. Els veus patir quan es lesionen i, ara, veure'ls amb la cara contenta d'estar en bones condicions és el millor i el que més seguretat ens dona, per aquest partit i per la resta que hem de jugar a la lliga".

IMG 2513

Plantilla del primer equip masculí del Futbol Sala Sant Cugat, a la ZEM La Guinardera. FOTO: Àlex López Puig

Jordi Rozas: "Tenim moltes ganes de guanyar el derbi"

L'entrenador de l'Olímpic Floresta FS, Jordi Rozas, que aquesta temporada s'estrena a la banqueta, ha assegurat que té "moltes ganes de jugar el derbi. A principis de temporada ja es parlava del derbi i ja ha arribat el dia. Venim d'una ratxa no massa positiva -han perdut els últims 5 partits de lliga-, però ja fa una setmana i poc que estem entrenant i preparant aquest partit i la veritat és que tenim moltes ganes d'anar a jugar i, sobretot, d'anar a guanyar-lo". Per a Rozas, "aquest derbi arriba més empatat que mai a la classificació. És un derbi i els jugadors de tots dos clubs estaran més que motivats i, per tant, és un partit obert des del primer minut de joc. Els dos equips anirem al 200%".

La rivalitat, més sana i amb més pau

Rozas ha assenyalat que "jo, personalment, havia jugat i coincidit amb jugadors del FS Sant Cugat. Molts dels jugadors i entrenadors ens coneixem i, això, fa que sigui més atractiu i que hi hagi un punt més d'espurna sana. Jo he estat uns anys fora entrenant i veig que ara la rivalitat és més sana, hi ha una mica més de pau de quan ens enfrontàvem cada any".

El primer derbi a la ZEM La Guinardera

El partit d'aquesta 14a i penúltima jornada de la primera volta en el grup 1 de 3a Nacional es jugarà el pròxim dissabte, 12 de gener, a les 19 hores, i per primera vegada, al pavelló de la ZEM La Guinardera. Si no hi ha cap novetat d'última hora, ambdós equips compten amb tots els seus jugadors per afrontar el primer dels dos derbis d'aquesta campanya, l'altra es jugarà en la penúltima jornada de lliga, el 18 de maig.

Muñoz: "El més important és estar en tot moment dins del partit"

Per a Muñoz, la clau del partit està en el fet que "cada partit hi ha moltes situacions i el més important és estar en tot moment dins del partit, treballant i amb concentració i intentar fer els menys errors possibles".

Rozas: "El FS Sant Cugat jugarà molt tancat al darrera"

Rozas s'espera un FS Sant Cugat "molt tancat al darrera, a mitja pista o encara més al darrera, i que surti al contraatac. Si nosaltres aconseguim trencar aquesta línia defensiva i estem encertats de cara a porteria contrària, els que patiran seran ells".

El FS Sant Cugat encara no ha guanyat a la ZEM La Guinardera

El FS Sant Cugat, que no ha perdut en les últimes 3 jornades del campionat (amb un balanç d'1 victòria i 2 empats), no ha guanyat cap dels 6 partits que ha jugat a la ZEM La Guinardera, amb 3 empats i 3 derrotes. Els vermell-i-negres són 12ns de 16 equips, amb 13 punts, i un balanç en la competició de 3 victòries, 4 empats i 6 derrotes, a només 3 punts de la zona de descens (baixen els 3 últims classificats). Amb 53 gols, és després de l'AE Arrels FS -amb 55 gols-, l'equip més golejat de la lliga.

Per a Manel Muñoz "guanyar el primer partit a casa és una motivació extra. En els partits de casa hem estat molt a prop de guanyar-los, excepte el partit del CE Jesús-Maria, que no el vam poder competir. La resta ens vam merèixer poder guanyar-los gairebé tots".

5 derrotes consecutives de l'Olímpic Floresta FS

L'Olímpic Floresta FS, que aquesta temporada estrena categoria després del descens, és 8è amb 17 punts, amb 4 punts més que l'altre equip de la ciutat. Els florestans han perdut els últims 5 partits del campionat, on fins ara han sumat 5 victòries, 2 empats i 6 derrotes. Lluny de la Floresta el balanç és de 3 victòries i 3 derrotes.

Rozas: "Ens està costant que la pilota entri i quan els rivals arriben a porteria som massa fràgils"

Rozas no es mostra preocupat pel fet d'haver perdut els últims 5 partits de lliga: "No em preocupa el nivell de joc o el projecte perquè el projecte és molt clar i busquem un estil de joc i una manera de fer, i els jugadors i jo n'estem convençuts. El que em preocupa és que ens està costant que la pilota entri a la porteria contrària, i que quan els rivals arriben a la nostra porteria som massa fràgils. És una ratxa dolenta, a l'igual que en vam tenir una de molt bona -en les 6 primeres jornades de lliga no van perdre cap partit-. Potser abans va ser excessivament bona i ara excessivament dolenta, però no em preocupa. És molt probable que ens recuperem i tornem a tenir una ratxa de 4 o 5 partits guanyats seguits".

IMG 2562

Plantilla del primer equip masculí de l'Olimpyc Floresta Futbol Sala, al pavelló municipal de la Floresta. FOTO: Àlex López Puig

Per a Manel Muñoz, aquestes 5 derrotes de l'Olímpyc "no afectaran de cap manera al partit. Venim d'una aturada per Nadal, que quan portes una dinàmica negativa el que més estàs desitjant és una aturada. Nosaltres també l'estàvem desitjant perquè teníem molts lesionats i els volíem recuperar. L'aturada ens ha anat molt bé als dos equips. Les dinàmiques? És un derbi i pot passar qualsevol cosa".

Després de dos caps de setmana sense lliga, el FS Sant Cugat ha entrenat amb normalitat aquesta setmana, i també va fer-ho els dies 3 i 4 de gener. No ha jugat cap amistós, com tampoc ho ha fet l'Olímpic, que aquesta setmana ha preparat el partit i que també va entrenar els dies 2, 3 i 4 de gener.

El segon derbi, en la penúltima jornada de lliga, el 18 de maig

El segon i últim derbi arribarà en la penúltima jornada de lliga, el 18 de maig, on algun o tots dos equips s'hi poden jugar més que 3 punts.

Per a Manel Muñoz, "encara queda molta lliga. Ara, fer 3 punts et pot situar 8è i perdre 3 punts et pot col·locar en zona de descens. Pensar ara en què passarà quan quedi una jornada per acabar el campionat és pensar molt. M'agradaria arribar a la penúltima jornada amb la permanència assegurada. Seria una manera diferent d'afrontar el derbi. Ara el que més ens preocupa és anar sumant de 3 en 3".

Rozas explica que "nosaltres no pensem en l'ascens perquè estem una mica endarrerits a la classificació, però la segona volta és molt llarga i la 3a Nacional és una categoria molt estranya, on el primer pot perdre amb l'últim. Veurem com ens trobem a final de temporada. Si ens juguem punts, aleshores sí que serà més que un derbi".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem