El Junior FC masculí juvenil d'hoquei herba es proclama campió de Catalunya

Després de remuntar un 1 a 3 advers, els santcugatencs alcen la copa a casa de l'Atlètic Terrassa HC, mentre que el femení juvenil es conforma amb el subcampionat, després de caure en la tornada

L'equip juvenil d'hoquei herba del Junior FC s'alça vencedor del Campionat de Catalunya A, després de vèncer 0-2 vers l'Atlètic Terrassa Hoquei Club diumenge 10 de juny. Amb el resultat de la tornada, el Junior FC va forçar els shout-outs, en els quals es va imposar finalment.

L'equip santcugatenc donava la sorpresa a l'estadi Can Salas (Terrassa), després de remuntar l'eliminatòria amb un 0-2. El dia abans, l'equip havia perdut a casa contra l'Atlètic Terrassa HC per un resultat d'1-3, un resultat que els hi posava costa amunt la final. No obstant això, Marcel Malgosa, entrenador del conjunt, confiava en l'equip.

Els santcugatencs començaven el primer quart dominant el partit i trobaven la recompensa aviat, gràcies al gol d'Álvaro Alonso. Durant el segon i tercer quart, el partit s'igualava, i ambdós equips controlaven diferents fases de l'enfrontament.

Amb el resultat de 0 a 1, s'arribava a l'últim quart. Amb el Junior FC bolcat a la porteria rival, Pablo Espino marcava el 0 a 2 quan faltaven pocs minuts i forçant la pròrroga del partit. En els shout-outs, l'Atlètic Terrassa HC fallava els seus primers 4 llançaments, donant la victòria al club santcugatenc que havia materialitzat 2 dels 3 que havia llançat.

L'equip tenia ja assegurat l'ascens al Campionat d'Espanya només per jugar la final. Així doncs, l'any vinent conformaran grup amb el Real Sociedad de Tenis de la Magdalena (Santander) i el Club Hockey Pozuelo (Madrid), a l'espera del vencedor de les fases de sector.

Recorregut per a arribar a la final

Els santcugatencs van finalitzar la temporada regular en la tercera posició de 7 equips, amb un balanç de 7 victòries, 2 empats i 3 derrotes i a un sol punt del segon classificat, el Real Club de Polo. Amb aquesta posició, partien com a caps de sèrie en els quarts de final dels play-off del Campionat de Catalunya A i es van enfrontar a l'Atlètic 1952, el 6è classificat. Durant l'eliminatòria, els santcugatencs vencien els dos partits (1-3 i 4-1) i es classificaven per a les semifinals.

En la següent eliminatòria, les semifinals, el RC de Polo era el rival de l'equip santcugatenc, equip que partia com a favorit pels efectes classificatoris. Després de vèncer l'anada per un ajustat 3-2, el Junior FC resolia amb solvència la tornada, guanyant 1-5 en camp visitant, certificant d'aquesta manera el pas a la final.

Per la seva banda, l'Atlètic Terrassa arribava primer i imbatut als play-off, després de vèncer 11 partits i cedir només 1 empat en la lliga regular. Els quarts de final els resolia amb molta solvència, eliminant al AD Rimas, primer classificat del Campionat de Catalunya B, amb un resultat de 23-0 entre els dos partits, mentre que les semifinals les superava còmodament després del 0-2 i 5-2 vers al CD Terrassa.

Subcampionat femení

El conjunt juvenil femení del Junior FC. FOTO: Cedida

D'altra banda, l'equip femení juvenil del Junior FC també va disputar durant el cap de setmana del 9 i 10 de juny la final del Campionat de Catalunya A. Després d'empatar el primer partit a casa contra el CD Terrassa, amb un resultat de 0-0, les santcugatenques perdien a l'estadi de Les Pedritxes, per 2 a 1, i es conformaven amb una segona plaça.

El femení del Junior FC femení va acabar la temporada regular en la segona posició de 5 equips, amb un balanç de 6 victòries, 2 empats i 4 derrotes, per darrere del rival en la final. Després de vèncer al segon classificat del Campionat de Catalunya B en els quarts de final del play-off, l'Iluro Hockey Herba, eliminaven al RC Polo amb un 2-2 en camp visitant i un ajustat 2-1 a casa en el partit de tornada.

L'equip femení, igual que en el cas dels nois, va assegurar l'ascens al Campionat d'Espanya en el moment de classificar-se per a la final. D'aquesta manera, les santcugatenques disputaran l'any que ve la màxima categoria juvenil i estaran en un grup junt amb l'Hockey Club de Campo Villa de Madrid, a l'espera dels dos clubs vencedors de les fases de sectors.