El santcugatenc Dani Casanova és 6è del món de futbol sala amb Catalunya

La selecció catalana aconsegueix la millor classificació en una copa del món de la seva història

El porter santcugatenc Dani Casanova i la Selecció Catalana de Futbol Sala van acabar sisens en la Copa del Món de l'Associació Mundial de Futbol (AMF), el Mundial disputat a l'Argentina, a la província de Misiones, aquest 2019. Aquesta posició suposa la millor participació de la selecció de Catalunya en un Mundial després del setè lloc de l'any 2011 i el tretzè del 2007.

Bon paper de Catalunya

La Selecció va imposar-se en els 3 partits de fase de grups abans d'arribar a les eliminatòries que enfilaven el camí cap al somiat títol. En aquests primers partits, els catalans van guanyar 3 a 1 a França, 11 a 0 als Estats Units i 11 a 1 a la selecció del Nepal, això és acabar la primera fase de la competició amb 25 gols a favor i només 2 en contra.

El partit clau, però, el de quarts de final, va trencar les aspiracions catalanes, que somiaven a seguir avançant rondes pel títol internacional, la selecció entrenada per Jordi Rexach va caure contra Sud-àfrica per 3 a 7 (selecció que finalment acabaria el mundial en la quarta posició). Ja fora de les opcions pel títol, en el partit pel cinquè i sisè lloc, els catalans van perdre per un molsut 8 a 1 contra la selecció de Colòmbia, la campiona dels últims 2 mundials, però que en aquesta ocasió va caure als quarts contra el Brasil, subcampiona en l'edició d'aquest 2019, després de perdre la final contra l'Argentina per 3 a 2.

Més enllà de l'esport

Més enllà de la gran posició en el mundial, aquesta competició ha servit per mostrar al món la 'marca Catalunya' i per internacionalitzar el país a través de reunions amb "representants de diferents institucions Entre ells, la màxima autoritat de la regió de Misiones, el governador Hugo Passalacqua" i l'alcalde d'Oberá, lloc on Catalunya va disputar la fase de grups, Carlos Fernández, com bé explica la web de les seleccions catalanes, seleccions.cat.