El torneig classificatori pel Mundial de futbol 7 de paràlisi cerebral, a Sant Cugat

Aquest serà el cinquè campionat internacional en només vuit anys que la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) organitza a Sant Cugat

Sant Cugat acollirà, per cinquena vegada i en tan sols vuit anys, una competició internacional de paralítics cerebrals, que organitzarà, una vegada més, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), que presideix el santcugatenc Carles Muñoz. Del 17 de juny al 2 de juliol del 2020, es jugarà la Qualifications World Tournament de futbol 7 en categoria masculina, a la ZEM Jaume Tubau i al Camp Municipal de Futbol de Can Magí. La ZEM La Guinardera només acollirà entrenaments.

16 seleccions i 320 jugadors

Aquest torneig internacional és classificatori pel Mundial (World Championship) i hi participaran 16 seleccions (Espanya hi podria participar), amb 320 jugadors. Hi podran jugar tots aquells països que no hagin aconseguit la classificació pel Mundial, i en el cas que n'hi hagi més de 16 la inscripció es formalitzarà segons el rànquing mundial. D'aquestes 16 seleccions, les 8 millors passaran a jugar el Mundial. L'organització anirà a càrrec de la Internacional Federation Of CP Football (IFCPF), a través de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC).

Sánchez: "En aquest torneig es veu clarament que els participants estan afectats per algun tipus de lesió cerebral"

Isma Sánchez, gerent de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, ha destacat que la Qualifications World Tournament de futbol 7 "és un campionat que m'agrada molt perquè, a diferència d'altres competicions internacionals, en aquest torneig es veu clarament que els participants estan afectats per algun tipus de lesió cerebral. És més emocional. Molts dels jugadors prendran part per primera vegada en una competició internacional. Són jugadors més amateurs".

5 torneigs internacionals en 8 anys

Des del 2013, Sant Cugat ha acollit ja quatre competicions internacionals organitzades per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC). Han estat la CPISRA World Games (2018), dos campionats europeus de boccia (el 2015 i 2017), i la Copa Intercontinental de Futbol 7 (2013).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem