Erika Villaécija, protagonista a la presentació dels equips olímpics de natació

La santcugatenca és l'única dels 51 esportistes de l'equip espanyol de natació que competeix en dues disciplines diferents, piscina (800 metres lliures) i aigües obertes (10 quilòmetres)

Els nadadors que participaran als JJOO de Londres 2012 amb els seus tècnics. FOTO: Artur Ribera Els nadadors que participaran als JJOO de Londres 2012 amb els seus tècnics. FOTO: Artur Ribera
El nou mòdul del CAR de Sant Cugat ha acollit aquest dimarts al matí la presentació de les seleccions nacionals de natació dels Jocs Olímpics de Londres 2012, amb la presència de 51 esportistes, la xifra més alta de la història de la natació espanyola. D'aquests 51, 38 són esportistes catalans.

Entre els favorits hi ha una santcugatenca d'adopció, l'Erika Villaécija, que ja fa un bon grapat d'anys que viu a la nostra ciutat. Villaécija ha estat una de les nadadores més destacades de la presentació ja que és l'única que participa en dues disciplines, aigües obertes, on té moltes opcions de penjar-se un metall, i 800 metres lliures.

A l'acte han estat presents els representants de totes les disciplines a excepció dels dos de salts, Javier Illana i Jennifer Benítez. Hi han estat les seleccions masculina i femenina de waterpolo, els 13 esportistes de l'equip de natació, les noies de la sincronitzada i l'equip d'aigües obertes.

Un èxit de tothom

Les autoritats presents han expressat “l'èxit que suposa portar 51 esportistes a uns Jocs Olímpics”. Aquestes han estat paraules del Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, que també ha assenyalat que “és un honor donar el tret de sortida al CAR de Sant Cugat”.

Fernando Carpena, president de la Federació Espanyola de Natació, s'ha mostrat orgullós de presentar aquest grup de nadadors “en un santuari de la natació i de l'esport com és aquest” i ha agraït la feina feta pels “23 clubs que porten esportistes i els altres 2.000 que ens ajuden a arribar fins aquí”. Entre les autoritats també han estat presents Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol, i Miguel Cardenal, president del Consejo Superior de Deportes.

Erika Villaécija, per la seva part, ha assegurat que possiblement arriba en el seu millor moment per fer medalla: “aquests Jocs crec que seran especials. Tinc moltes ganes de nadar, crec que estic preparada”. Villaécija ha explicat també que “de moment estic tranquila perquè tinc la sensació que a Londres estaré bé”. Per últim ha apuntat que té opcions de medalla “a les dues proves. Si he triat anar a les dues és perquè tinc dues oportunitats, millor dues que una”.

 
Comentaris

Destaquem