Europa torna a apostar per Sant Cugat Creix i li atorga el projecte SCORES

La Unió Europea li ha dotat la màxima quantitat econòmica possible, 399.990 euros, en un programa en el qual també són protagonistes ESADE i Sant Cugat Empresarial

L'associació esportiva Sant Cugat Creix, que està integrada pel Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat, Club de Rugby Sant Cugat i Junior FC, ha tornat a triomfar a Europa. Aquesta vegada amb el projecte SCORES, a qui Erasmus + ha dotat la màxima quantitat econòmica possible -399.990 euros-, amb un període de 3 anys. Tot i que el coordinador del projecte és el Club Natació Banyoles, aquesta és una nova iniciativa de Sant Cugat Creix, en la que també hi participen, entre d'altres, ESADE i Sant Cugat Empresarial. La conferència inaugural d'aquest projecte es podria fer a Sant Cugat.

Què és el projecte SCORES?

El projecte SCORES (Desenvolupament de Competències Resultant en la Empleabilitat a través de l'Esport) és una nova iniciativa que connecta experts acadèmics, voluntaris i representants de les organitzacions esportives i el sector empresarial, des de 6 països de la Unió Europea, que són Espanya, Itàlia, Finlàndia, Bulgària, Bèlgica i els Països Baixos, amb experiència i un interès continuat per sensibilitzar i millorar el suport dels joves atletes en la seva vida i carrera durant i després de l'esport. L'enfocament del projecte en el camp de les Dual Careers (DC) dels atletes és sobre l'ocupabilitat i els serveis de suport i, per tant, el tema promoure l'educació a través de l'esport amb un enfocament especial en el desenvolupament de competències, així com donar suport a la implementació de les directrius de la UE sobre Dual Carrera d'atletes.

Detectar com i quan, en quines situacions (competències, entrenaments, etc.) aquestes habilitats i competències són i es poden desenvolupar en la pràctica de l'esport és clau, per la qual cosa està construint els instruments necessaris per racionalitzar-los i reforçar-los. El seu reconeixement també és clau i, per tant, l'associació del projecte també reconeix la necessitat de desplegar mecanismes de validació d'aprenentatge informal que poden conduir a una major ocupabilitat dels atletes joves.

En aquest sentit, l'objectiu general del projecte és contribuir a mantenir els atletes joves europeus a la DC i augmentar les seves oportunitats laborals (abans i durant la transició de jubilació), oferint-los suport per preparar-se per a carreres fora de l'àmbit esportiu i promoure el reconeixement d'educació informal adquirit durant la seva carrera esportiva.

Els socis del projecte són:
 

-Coordinador - Poject Partner 1 (PP1): Club Natació Banyoles.

-Project Partner 2 (PP2): Sant Cugat Creix (SCC)

-Project Partner 3 - Ajuntament de Modena (Itàlia)

-Project Partner 4 (PP4): Tampere Sports Academy (Finlàndia)

-Project Partner 5 (PP5): LEVSKI-SPORT for ALL (LSC) (Bulgària)

-Project Partner 6 (PP6): Plataforma Europea per a la Innovació Esportiva (EPSI) (Bèlgica)

-Project Partner 7 (PP7): Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS) (Països Baixos)

 
Comentaris

Destaquem