Gerard Moreno, un tot terreny del bàsquet català

Als seus 44 anys, el de Sant Cugat és un dels 10 jugadors més veterans en actiu

Gerard Moreno és una institució al bàsquet català. Als seus 44 anys, el de Sant Cugat és un dels 10 jugadors més veterans en actiu. I té motivació, de sobres, per continuar donant guerra a la pista: "Si el cos aguanta, m'agradaria jugar fins als 50 anys, però si hi ha algun dia que perdo la motivació, ho deixaré". Després de jugar les dues últimes temporades al CEB Sant Jordi de Rubí, la pròxima temporada, 2018-2019, defensarà el primer equip del Sant Quirze Bàsquet Club, que aquesta temporada, 2017-2018, ha descendit de Copa Catalunya a Primera Catalana. "L'objectiu és pujar i tornar a Copa Catalunya", assegura Moreno. Ha aconseguit ascensos de categories amb la UE Sant Cugat, el CB Ripollet i el CEB Sant Jordi. "Amb el bàsquet he fet molts amics", afirma.
 

Moreno: "El fet de jugar amb jugadors que tenen 25 anys menys que jo em fa sentir jove i motivat"

Moreno (87 kg i 1.94 m), que juga d'interior, de 4, és molt competitiu: "Quan surto a jugar vaig per a totes. M'agrada competir. No m'agrada perdre ni a les bales". "El bàsquet m'aporta salut, que és el més important, i em fa sentir bé amb mi mateix. És la meva manera de desconnectar de la feina, que és estressant. El fet de jugar amb jugadors que tenen 25 anys menys que jo em fa sentir jove i motivat. Surto a córrer una hora i mitja cinc dies a la setmana, i vaig al gimnàs tres dies a la setmana", explica.

Cuidar el menjar és clau per poder seguir oferint el millor a la pista: "Cuido la meva alimentació i només bec aigua. A més de la condició física, menjar bé és el que et manté per poder jugar amb jugadors 25 anys més joves que tu", assegura.

 


Ha jugat a 4 clubs

Gerard Moreno Gómez va començar a jugar a bàsquet a la seva ciutat, a la UE Sant Cugat, on ho va fer en les categories cadet, júnior, sub-21 i sènior. A la UESC hi va jugar 10 temporades, on va ascendir de 2a Catalana a 2a Nacional. Després va defensar 2 temporades el CB Sant Just per tornar a la UE Sant Cugat, on una de les 2 temporades que hi va ser va competir a Copa Catalunya. Després va jugar 8 temporades al CEB Sant Jordi i posteriorment 4 més al CB Ripollet. Després de tornar 2 campanyes al CEB Sant Jordi, la pròxima temporada, 2018-2019, defensarà el Sant Quirze BC. "He tingut la sort de no patir lesions greus", argumenta.

Moreno és area manager d'una cadena hotelera i, quan viatja, "em conec les ciutats corrent". A banda del bàsquet, Moreno ha fet i fa maratons (42.195 km), mitges maratons, ultres de muntanya, dutalons i triatlons. Quan es retiri del bàsquet voldria fer un ironman.

 
Comentaris

Destaquem