Itziar Llobet, la directora d'orquestra del Bàsquet Femení Sant Adrià a Lliga 1

La santcugatenca jugarà la seva tercera temporada a la màxima categoria del bàsquet femení estatal, la primera que ho farà amb un club català

Amb només 24 anys, ja ha jugat dues temporades a la màxima categoria del bàsquet femení espanyol, la Lliga Femenina 1, i vuit a Lliga 2. La pròxima campanya, 2017-2018, jugarà, per tercera vegada, a la primera divisió. Itziar Llobet Coderch ho farà, per primera vegada, amb un club català, el Bàsquet Femení Sant Adrià, que aquesta campanya, 2016-2017, ha assolit l'ascens en el segon any de Llobet a l'equip. La de Sant Cugat, que pot jugar de base, escorta o aler, té molt clar que l'objectiu a Lliga 1 "és la permanència. Serà una temporada dura. Som un equip nou a la categoria i un dels equips amb menys pressupost, però estic molt il·lusionada en aquesta nova temporada".

Va jugar una temporada a l'OMET i a la UESC

Va començar a jugar a bàsquet quan tan sols tenia 5 anys, a l'Escola de Bàsquet Nacho Solozabal. Abans d'incorporar-se al FC Barcelona CBS en la categoria de preinfantil de primer any (hi va jugar en preinfantil i infantil), va jugar una temporada al Centre Obert Sant Cugat i un altre a la Unió Esportiva Sant Cugat.

Ja en l'etapa cadet va ingressar al centre de tecnificació Joaquim Blume per jugar amb el Segle XXI, un centre de formació de bàsquet d'alt rendiment esportiu. Amb el Segle XXI, i amb només 15 anys, va jugar tres temporades consecutives a la divisió de plata del bàsquet espanyol, a la Lliga Femenina 2. Va ser llavors quan va decidir marxar a la Kent State University, a Ohio (Estats Units), on només hi va jugar una temporada. Al tornar fa fitxar pel Beroil Burgos (ha desaparescut) de Lliga 1 i després de jugar-hi una campanya es va incorporar a l'Uni Ferrol, samarreta que va defensar dues temporades. En la primera va assolir l'ascens a Lliga 1.

Dues vegades campiona d'Europa

Llobet ha defensat la selecció espanyola en categories de formació amb la qual ha aconseguit dos campionats d'Europa, U16 i U20, una tercera posició a l'europeu U18 i un vuitè lloc al Mundial U17. La mira-solenca reconeix que arribar a jugar amb la selecció espanyola "ho veig lluny, la veritat. Hi ha jugadores nacionals molt bones".

El bàsquet és un dels pilars de la seva vida: "M'ha aportat i m'aporta moltes coses, amistats, felicitat, moments indescriptibles..., vaja, fins ara, els millors moments de la meva vida. El bàsquet és la meva vida".

Les dues últimes temporades, la santcugatenca ha compaginat el bàsquet, la feina i els estudis (li queda un curs per acabar el grau de Comunicació Audiovisual, però la pròxima temporada deixarà la feina per centrar-se en el bàsquet professional i acabar els estudis. En els últims anys, Itziar Llobet viu a Esplugues de Llobregat amb la seva parella, Gonzalo Pérez de Vargas, porter del primer equip d'handbol del FC Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem