Joel González (CAR), or olímpic en taekwondo

Amb només 22 anys, Joel González ja és campió olímpic, doble campió del món i doble campió europeu. Resideix i entrena al CAR de Sant Cugat

Joel González s'ha proclamat aquest dimecres a la nit campió olímpic en la categoria de -48 kg de taekwondo. Amb només 22 anys, aquest jove esportista resident al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) ha obtingut la seva primera medalla olímpica, després d'haver estat doble campió del món (al 2009 i 2011) i doble campió d'Europa (2010 i 2012).

González ha guanyat a la final per 17 punts a 8 al surcoreà Deahoon Lee. Prèviament havia guanyat al suec Uno Sanli (7-6, puntuant a l'últim segon), l'australià Safwan Khalil i el colombià Óscar Muñoz. Com a vigent campió del món partia com a cap de sèrie número 1 i favorit a l'or.

Brigitte Yagüe, plata
La mallorquina Brigitte Yagüe ha completat la nit amb una medalla de plata a la final de -49 kg. Yagüe, que també entrena al CAR, no ha pogut superar la xinesa Jingyu Wu, número 1 del món, i ha perdut per 7-1. No obstant, el gran combat de Yagüe va ser el de semifinals, on va remuntar en els últims segons un 3-9 en contra. Al final, va fer gala d'experiència i es va imposar per 10-9 a la tailandesa Chanatip Sonkham.

El TOT Sant Cugat va entrevistar Joel González i Brigitte Yagüe en aquest vídeo, abans de la disputa dels Jocs Olímpics de Londres.

Amb aquestes dues medalles el CAR ja porta cinc medalles olímpiques, sis si tenim en compte que el waterpolo femení, que juga avui la final, ja té assegurada, com a mínim, la plata.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem