Jordi Robirosa ja no retransmetrà els partits de bàsquet l'ACB per TV3

Movistar+ adquereix els drets de retransmissió de la lliga ACB, i TV3 ja no podrà oferir els partits de la màxima lliga estatal després de 30 anys

Aquest dimarts, 6 d'octubre, s'ha fet oficial que Movistar+ ha adquirit els drets per retransmetre la lliga ACB de bàsquet com a segon operador. D'aquesta manera, la plataforma televisiva ocupa la plaça que fins ara tenia TV3 i aquesta temporada 2015-2016 no hi haurà bàsquet en català de la màxima categoria del bàsquet estatal. L'altre operador serà TVE mitjançant el canal d'esports Teledeporte, que retransmet també en castellà.

 

A partir d'ara, els únics partits del Barça de bàsquet que es podran veure i sentir en català seran els de l'Eurolliga, on TV3 té els drets fins la temporada vinent.

Robirosa: "Cada dia que passa reculem una mica més amb l’idioma"

El periodista de TV3 responsable de les retransmissions de bàsquet, el santcugatenc Jordi Robirosa, ha escrit una carta al seu Facebook, titulada Adéu ACB, a on fa les següents reflexions: “Però sabeu el que més em dol? No és res personal, aquí qui menys importa sóc jo i no ho dic per dir: és la pura veritat. El pitjor de tot és que ens quedem sense bàsquet ACB català, en català. I això fa mal: cada dia que passa reculem una mica més amb l’idioma i no podem oblidar que el basquetbol és un esport, per sobre de tot, de gent jove. Un jovent que només podrà veure el basquetbol de casa... en castellà. I això, amics, mereixeria una reflexió profunda”.

 

Posteriorment, també en la seva pàgina de Facebook, el periodista de Sant Cugat ha escrit el següent: “M'ha sorprès agradablament l'enorme ressó del que només pretenia ser una reflexió sobre el posible final de les transmissions de bàsquet en català de l'ACB per TV3. M'ha sorprès, insisteixo, el to ponderat de les vostres opinions i el suport, gairebé incondicional, a la nostra feina. Ha estat vibrant, emocionant. Atenent a tot això i a la importància que per a nosaltres té mantenir aquestes transmissions en la nostra llengua vull creure que no tot està perdut i que 30 anys de bàsquet català en directe no poden acabar així. I és per això que vull girar la truita i convidar a un cert optimisme. Encara podem tenir esperança”.

El primer partit de Robirosa per TV3, el setembre del 1986

El primer partit que va retransmetre Robirosa per TV3 va ser el setembre del 1986, en un partit de bàsquet femení entre el Sabor d’Abans de Tortosa i El Masnou de la Lliga Catalana, amb Jaume Rius. El primer matx que va retransmetre de l’ACB, també amb Jaume Rius, va ser un Grup IFA Espanyol contra el Reial Madrid al Palau d’Esports de Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem