Jordi Sunyer i Àlex Castells presenten 'We are the Catalans'

El llibre l'han presentat aquest divendres a la Casa de Cultura, en un acte organitzat per Cugat.cat

Els periodistes Jordi Sunyer i Àlex Castells han presentat a la Casa de Cultura We are the Catalans, un llibre que narra les experiències de 27 jugadors, tècnics i directius catalans que viuen el futbol anglès des de dins. Aquestes vivències serveixen de pretext per parlar sobre futbol, sobre les diferències amb el futbol d'aquí, sobre el fenòmen de comunitat que es crea el futbol a anglès i en definitiva, sobre totes aquelles particularitats que envolten aquest esport i que fan que el futbol d'Anglaterra sigui únic al món.

A l'acte també ha assistit el jugador Jan Lladó, actualment a les files de la UE Rubí, que és un dels protagonistes del llibre. Aquest jove jugador va militar la temporada passada al Tamworth de la Blue Square Bet Premier League, l'equivalent a la cinquena divisió anglesa. Benja Martínez, jugador del Girona FC, no ha pogut assistir finalment a l'acte, encara que estava prevista la seva assistència.

Àlex Castells ha assenyalat que es tracta d'un llibre que "parla sobre professionals catalans, jugadors, tècnics i directius, un món conegut des de fora però no tant conegut des de dins". També ha reconegut que el llibre és, en realitat, "una excusa per treballar amb allò que ens agrada, el futbol anglès". Jordi Sunyer ha explicat com va néixer la idea, a partir d'un Fulham-Roma que van veure a l'estadi londinenc i que va donar peu a parlar amb alguns d'aquests catalans que hi havia aleshores a la capital anglesa.

 
Comentaris

Destaquem