Jorge González: "Ens hem convertit en la segona institució de futbol de Sant Cugat"

Entrevista al president del Valldoreix Futbol Club, en què el primer equip ha aconseguit un ascens històric a 2a Catalana

El Valldoreix FC va néixer el 7 de juny del 2010 i, en 8 anys, ha aconseguit dos ascensos, passant de 4a a 2a Catalana de futbol.

L'ascens del Valldoreix Futbol Club és un ascens històric.
Sí, sí. Aquest ascens ens el plantejàvem a mitjà termini, no a curt termini. Quan a principis de temporada l'equip va començar a guanyar partits i l'entrenador, Jose Andrés Vargas, es va il·lusionar li vaig dir, de broma, que si pujàvem hauríem de vendre la plaça, que no teníem diners per jugar a 2a Catalana. Al Nadal, vaig començar a veure que era possible, i ja no li feia bromes al tècnic... Em vaig començar a preocupar de veritat! I, quan semblava que tot era molt senzill i que ho teníem molt a prop, vam començar a perdre partits per donar-li emoció a la situació. Però vam guanyar els set darrers partits de lliga i en els últims partits jo ja estava convençut que pujàvem, i que ho fèiem directes, sense haver de jugar la promoció d'ascens. Hem liderat la classificació del grup 11 de 3a Catalana des de la primera jornada de lliga, i això és molt complicat.

Ara mateix, quin és el sentiment majoritari de tota la gent que forma part del primer equip?
Tothom està molt content i emocionat. Molts encara ho estan paint! Encara no som conscients del que hem fet. Quan s'iniciï la temporada 2018-2019, començarem a adonar-nos del que hem aconseguit. El que hem fet és molt complicat. Sense voler, ens hem convertit en la segona institució de futbol de Sant Cugat, després del Sant Cugat FC. Poca broma! Els de Sant Cugat són clubs amb història: Sant Cugat FC, Junior FC, CFU Mira-sol Baco i Penya Blaugrana Sant Cugat.

I s'ha aconseguit fruit de...
Molta feina i il·lusió i molta gent involucrada. Al Valldoreix FC, per exemple, hi ha dos jugadors que tenen l'escut del club tatuat. És gent que s'estima molt al Valldoreix FC. Som un club on tots els jugadors paguen per jugar, i la pròxima temporada, 2018-2019, els jugadors del primer equip seguiran pagant, no cobraran res. He de destinar una tercera part del pressupost del club al lloguer del camp (25.000 euros) i una altra tercera part a despeses per a la Federació Catalana de Futbol i entrenadors. Estem buscant patrocinadors, que seran ben rebuts. Hi ha clubs que donen beques als jugadors que són bons, nosaltres donem beques als jugadors que ho necessiten per motius econòmics, que és molt diferent.

Quina ha estat la clau de l'èxit d'aquest ascens?
Que no pensàvem que fos possible pujar a 2a Catalana. I molt compromís dels jugadors, molt bon ambient i futbolistes de qualitat.

L'hauran felicitat.
He rebut molts missatges de felicitació d'altres presidents de clubs. Hi ha molta gent que s'ha alegrat del nostre ascens, perquè el nostre és un model imitable. Si es fan bé les coses, els èxits arriben. No és una qüestió de diners, ni de mitjans (nosaltres no tenim camp propi, juguem a Vallvidrera i no tenim una oficina on poder treballar ni un espai on guardar la roba i el material). Els clubs es poden sentir reflectits amb el Valldoreix FC. El futbol modest català és el nostre, amb jugadors que paguen per jugar. Som un exemple per altres clubs. També m'han felicitat de l'EMD de Valldoreix (el Quim Castelló va acompanyar-nos en l'últim partit de lliga) i l'Ajuntament de Sant Cugat.

Quin és l'objectiu del primer equip a 2a Catalana?
El primer objectiu és arribar als 40 punts, i com més aviat millor. És complicat pujar un equip i encara és més complicat mantenir-lo. El primer objectiu és la permanència a la categoria.

L'ascens a 1a Catalana és un somni?
A mitjà termini tenim la il·lusió de pujar. Però tots sabem que per arribar al mig termini hem de passar pel curt termini.

Jose Andrés Vargas seguirà dirigint el primer equip per quarta temporada consecutiva?
La intenció per les dues parts és que continuï. L'acord està emparaulat.

Hi haurà baixes i incorporacions.
Hi haurà algunes baixes, com la del capità Ramon Maristany, que es casa a principis de l'any vinent i no pot continuar pel nivell de compromís. També va ser el capità del primer ascens, a 3a Catalana. El club no té la intenció de donar la baixa a cap jugador. També hi haurà incorporacions. Busquem jugadors del perfil del Valldoreix FC. Tampoc no cobraran, hauran de pagar.

Com afronten la Copa de Catalunya Amateur en la qual debuten diumenge a Vallvidrera contra el Sabadell Nord?
Per a nosaltres és un premi. És la segona vegada que la juguem. Són partits especials, amb un ambient especial.

El club va néixer el 7 de juny del 2010 i, en 8 anys, han aconseguit dos ascensos, passant de 4a a 2a Catalana. S'imaginava arribar a aquesta situació?
No, no. Ni tampoc s'imaginava ningú quan vam començar que tindríem tots els equips que tenim ara. No ho teníem previst. Recordo una conversa amb el primer president del club, Ricard Benguría, que, quan vam crear el tercer equip de l'entitat, em va preguntar: Jorge, ja no creixerem més, no? Ara tenim 10 equips federats (210 jugadors) i l'escola d'iniciació (12 jugadors).

En què es diferencia el Valldoreix FC en altres clubs? Què els fa diferents?
Tots els jugadors, i les seves famílies, saben que no es dedicaran al futbol. Saben que el futbol és per passar-s'ho bé, i això, ho veus. I això no significa que no competim. Al Valldoreix FC tenim molt clar que preferim que els nostres jugadors tinguin una carrera universitària o que se situïn professionalment, i que siguin persones. Nosaltres busquem bones persones per fer-los bons jugadors.

Aquesta temporada 2017-2018 han absorbit l'Escola de Futbol Vallvidrera. Quin balanç en fa?
Fantàstic. Hem guanyat tots. Els nois estan encantats i estem donant molt bon servei a les famílies. La base és el futur. Estem aprenent molt. És un repte. Haurem de fer més equips. Fa tres temporades teníem dos sèniors i un juvenil.

L'equip sènior masculí de bàsquet del Valldoreix FC deixarà de competir en l'esport escolar i es federarà.
Així és. I farem un segon equip júnior.

Seguirà dirigint el club?
Sóc president des del 2012, però si hi ha algú que en vulgui ser, estaré encantat. Si no és així, seguiré. Continuo engrescat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem