Juan Rombaut, el pilot d’acrobàcia internacional que vol lluitar entre els millors

El santcugatenc és l’únic pilot català i de l’Estat espanyol que s’ha classificat per disputar una final -entre els 10 millors- d’un Campionat d’Europa Absolut de F3A

Juan Rombaut Segarra, de 28 anys, és l’únic pilot català i de l’Estat espanyol que s’ha classificat per disputar una final -entre els 10 millors- d’un Campionat d’Europa Absolut de F3A (modalitat d’acrobàcia). Amb 8 títols, és el pilot espanyol que més vegades ha guanyat el Campionat d’Espanya Absolut de F3A. L’últim el va guanyar del 29 de juny a l’1 de juliol a Sant Cugat, al Camp de Vol de Can Graells, en un campionat, també Campionat de Catalunya,  organitzat pel Club d’Aeromodelisme i Ràdio Control de Sant Cugat. Ha estat dues vegades subcampió d’Europa Júnior, als anys 2006 i 2008. La seva millor posició és un setè lloc al rànquing europeu, el 2010. Ara és desè. Al rànquing mundial és quinzè. El 2017 va acabar cinquè al rànquing de la Copa del Món. També ha estat dues vegades subcampió del Campionat Sud-americà.

Més info: Juan Rombaut, dècim en l'europeu d'aeromodelisme

El 2019 competirà en 3 proves de la Copa del Món, que li serviran per preparar el Campionat del Món, que es farà a l’agost a Brescia (Itàlia). “L’objectiu que persegueixo és entrar en la final”, assegura. L’aeromodelisme l’ajuda “a seguir millorant. Diuen que sóc molt competitiu. És competir amb un mateix. M’agrada tot allò que sigui conduir, sóc un boig del motor”.

Als 8 anys va començar a pilotar cotxes i avions de radiocontrol i als 13 va participar en la seva primera competició, que va ser un Campionat de Catalunya. Els seus inicis van ser en un camp de vol a Mollet i des del 2005 és soci del club ARC de Sant Cugat. Del seu club només té paraules d'agraïment: "Tot són facilitats i estic molt agraït tant al president Paco Valenzuela com als socis". El seu pare, també pilot, és també responsable de la seva afició per aquest esport.

És enginyer industrial i en l'actualitat està fent un doctorat a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). També és pilot privat -es va treure aquesta titulació als 17 anys-, un apassionat dels drones i del joc virtual amb cotxes. Forma part d’un equip professional del joc virtual amb cotxes que es diu Drivex, amb el que ha estat 13è en el Campionat del Món per Equips. Va estudiar a l'escola Avenç i va jugar a bàsquet a la Unió Esportiva Sant Cugat.

El seu avi va ser Joan Segarra, el mític jugador de futbol del FC Barcelona que va ser el capità del Barça de les 5 Copes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem