Juan Xiberta: un jove pilot que vol fer un salt qualitatiu en el bike trial

El de Sant Cugat, de 16 anys, fa poc que entrena i competeix i la seva il·lusió "és arribar a córrer la Copa del Món, però per ser-hi he d'entrenar molt"

Té, només, 16 anys, i aquesta temporada 2019 es fixa l'objectiu de "millorar molt en la competició. He començat tard i he competit poc i, a més, ho faig amb nois que ja fa molts anys que competeixen. Però estic molt il·lusionat i entreno molt". Aquesta és la tercera campanya que entrena a bike-trial i només en fa dues que competeix. El 23 de març va ser setè de vint pilots, en la categoria cadet (és de 2n any) en la primera de les cinc proves de la Copa Catalana, competició que compaginarà amb el Campionat de Catalunya i, potser, amb el Campionat d'Espanya. Al maig del 2017 va guanyar una prova de l'Open Vallès, en categoria Minime, que va organitzar la Unió Ciclista Sant Cugat.

Xiberta: "M'agradaria arribar a córrer la Copa del Món, però per ser-hi he d'entrenar molt"

Xiberta detalla que aquesta disciplina esportiva "m'aporta molt. És un esport molt complet, que requereix molta concentració. És un esport molt vistós i bonic i que té molt d'encant. El bike-trial és un esport petit i minoritari, molt familiar. És un esport molt difícil i li has de dedicar moltes hores. Al principi és molt frustrant. Conec gent que ho ha deixat per això". El pilot santcugatenc es considera "un pilot més físic que tècnic. Sóc més d'esports individuals que col·lectius (també va jugar a futbol a l'escola)". Al santcugatenc li agradaria "arribar a córrer la Copa del Món, però per ser-hi he d'entrenar molt".

S'entrena a l'Escola Trial Òrrius, que dirigeix Sergi Llongueras

Abans defensava els colors de la Unió Ciclista Sant Cugat, però ara es prepara a l'Escola Trial Òrrius, al Maresme, que dirigeix Sergi Llongueras. També s'entrena -ho fa tres cops per setmana- al circuit de bike-trial de Sant Cugat i al Parc Catalunya de Sabadell.

Juan Xiberta 6

Juan Xiberta competeix en categoria cadet. FOTO: Bernat Millet

Va aficionar-se al bike trial després de començar anar amb moto als 4 anys i competir amb moto de trial als 10, fent ho dues temporades. "Em va aficionar el meu pare, que hi té molta afició", detalla. "Falta promocionar aquest esport", assegura. Estudia quart d'ESO a l'escola Viaró i, quan pot, també practica vela i windsurfing.

 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?