L'Ajuntament consensua amb les escoles el canvi del model de gestió dels entrenadors

El regidor d'Esports, Eloi Rovira, n'ha donat els detalls al Consell Sectorial d'Esports, a pregunta del representant del Partit Popular, Alfredo Bergua

Alfredo Bergua, representant del grup municipal del Partit Popular (PP) de Sant Cugat, ha demanat explicacions al regidor d'Esports de l'Ajuntament, Eloi Rovira, de "perquè les regidories d'Esports i d'Ensenyament de la ciutat tenen la intenció que els monitors esportius passin a formar part de les AMPES de les escoles i, subsidiàriament, de les empreses que presten aquest servei. Em fa por aquest canvi substancial". Bergua ha dit que "vostè, en el passat, va treballar en una d'aquestes empreses. Jo només l'adverteixo del que està fent". Rovira li ha preguntat "si era una amenaça" i ha assegurat que coneix molt bé quina és la seva ètica professional.

Tot això ha passat en la sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports, que s'ha celebrat aquest dimarts, 21 de març, a la tarda, a la Sala de Plens de l'ajuntament, en la que hi han assistit una quinzena de clubs, i representants de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET) i del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. També hi han pres part representants dels grups municipals del Partit Popular, ERC-MES, PSC i Ciutadans.

Rovira: L'únic que ha generat és confusió"

Alfredo Bergua, al centre de la imatge, en el Consell Sectorial d'Esports. FOTO: À. L. P.

Després del Consell Sectorial d'Esports, Eloi Rovira ha explicat als mitjans informatius que "no ho hem volgut explicar al Consell Sectorial d'Esports perquè encara no està prou consensuat amb les direccions de les escoles i no volíem confondre a tothom, que és el que ha passat, que l'únic que ha generat és confusió. Ara tindrem el debat a fora, i no ajudarà en res".

Canvi de normativa

En el Consell Sectorial d'Esports hi han assistit una quinzena de clubs. FOTO: À. L. P.

Aquest canvi es produeix, segons el regidor d'Esports, "perquè hi ha una directriu d'intervenció que diu que la concessió administrativa que hi ha ara ja no serveix com a model de gestió. Hem de fer una prestació de serveis. I en aquesta prestació de serveis canvien certes coses, entre d'altres, ens dona molta més capacitat de decisió a nosaltres. Actualment, tenim un conveni vigent entre l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET) i les diferents escoles per delegar certes responsabilitats. Aquest model no podrà continuar perquè canvia la normativa i, per tant, nosaltres hem d'agafar algunes funcions que les AMPES i les empreses tenien delegades per conveni en el sector d'extraescolars".

Rovira: "El model no canvia per res"

Rovira ha detallat que "per mantenir el model actual, estem treballant una proposta amb les AMPES i les direccions dels centres educatius perquè hem de traspassar una part de la responsabilitat contractual que tenim ara mateix a l'OMET per mantenir el model actual. El model no canvia per res, i no el volem tocar, al contrari, el volem blindar i millorar. Però hi ha una qüestió de contractació que ens dificulta la gestió des de l'OMET. Estem intentant consensuar aquesta proposta d'un model de gestió del personal tècnic per poder mantenir el que hi ha fins ara".

Rovira en dona més detalls: "Mitjançant aquest conveni amb l'Ajuntament, les AMPES i els centres educatius contractarien el personal tècnic d'extraescolars. Nosaltres mantindriem la competició, els coordinadors dels diferents programes, la filosofia, la formació... Nosaltres seguim mantenint tot el paraigua del model actual, i l'únic que haurien de fer és que, igual que contracten el monitor de lleure, de menjador o del que sigui, també haurien de contractar el monitor de bàsquet, per exemple".

El regidor confia en el suport de les escoles

Rovira demana a les escoles que facin aquest canvi "perquè volem que tothom ho accepti. Nosaltres volem un model heterogeni, coordinat, transversal i igual per a tothom. I en aquest nou conveni nosaltres inclourem moltes més coses per preservar el model i perquè hi hagi molta més coordinació. En aquest conveni hi haurà una relació molt més directe entre els agents determinants, que són l'administració, les AMPES i les direccions de les escoles. En tot això, queda exclòs el model de gestió directa o indirecte (empreses)".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem