L'Herriko Rugby Taldea s'estrena en el calendari europeu de rugbi platja

El club de Sant Cugat ha presentat l'equip i els torneigs que jugarà

El club de Sant Cugat Herriko Rugby Taldea (l'equip del poble, en basc), en col·laboració amb H2Hooker, participarà, per primera vegada en els seus tres anys d'història (va néixer el juliol del 2015), en el calendari internacional de l'European Beach Rugby Association (EBRE). Aquest divendres, 1 de juny, a la nit, al bar The Police 080, s'ha presentat l'equip i el calendari de torneigs que jugarà. Els campionats de l'EBRE (es juguen a rugbi 5) que disputaran són els de Barcelona, el 7 i 8 de juliol, Marsella (França), el 14 i 15 de juliol, Lignano (Itàlia), el 21 i 22 de juliol, i Moscú (Rússia), el 4 i 5 d'agost.

D'altra banda, en el format de rugbi a 7 (seven), jugaran els torneigs internacionals d'Amsterdam (Holanda), el 9 i 10 de juny, i Sant Cugat, el 30 de juny.

L'equip i el cos tècnic

Guillé Durá, el capità de l'equip, en els parlaments. FOTO: Bernat Millet

Els 15 jugadors entre els 18 i els 25 anys que defensaran l'Herriko Rugby Taldea pertanyen a 4 clubs catalans. El club amb més representació és el Club de Rugby Sant Cugat, amb 7 jugadors. Són Guille Durá (capità), Jorge Ortiz, Pau Rodríguez, Daniel Barranco, Utgé Sirvent, Guillem Ros i Pablo Ortiz. De la UE Santboiana hi ha 5 rugbiers: Nil Baró, Alberto Millan, Pau Barbero, Hugo Pichot i Martí Vicente. Finalment, Bruno Granell i Arti Kovalenko són del FC Barcelona i Eric Menéndez del Químic Equip Rugby. El cos tècnic està integrat per David Deosdad i el santcugatenc Sergi Sánchez, que també n'és el president.

Des del 2015 fins ara, l'Herriko Rugby Taldea ha guanyat els torneigs de rugbi-platja de Badalona (2015) i Sitges (2016), ambdós en la categoria sub-18, mentre que en el seu debut a rugbi a 7 (seven) el 2017 van ser tercers en el Benidorm Sevens International.

Sergi Sánchez, president de l'Herriko Rugby Taldea. FOTO: Bernat Millet

Durant la presentació, Sergi Sánchez, ha explicat que "aquest és un projecte que va néixer fa tres anys, sense pensar que creixeria d'aquesta manera. Va néixer com un petit projecte i, ara, cada cop s'està fent més gran. Estic molt orgullós d'aquest equip". Guille Durá ha assegurat que "donaré el màxim i espero que la resta de jugadors també ho facin". David Deosdad ha destacat "la qualitat dels jugadors. Anem a Amsterdam a guanyar. No decepcionarem a ningú". Finalment, Mario Copetti ha afirmat que "si ens divertim i ho fem bé, segur que guanyarem".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem