La Carta Ètica de Sant Cugat Creix ja és un projecte de ciutat

Amb la incorporació de 9 clubs, ja són 17 les entitats esportives que s'han adherit a la Carta Ètica

L'associació Sant Cugat Creix ha presentat la seva Carta Ètica a les 9 entitats esportives de la ciutat que han decidit adherir-s'hi, aquest dimarts, 26 d'octubre, al vespre, a l'Hotel Sant Cugat. L'acte ha comptat amb l'assistència d'una quarantena de persones. Hi ha assistit el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira.

Els 9 clubs de Sant Cugat que s'han adherit a la Carta Ètica -amb un conveni- en la seva segona temporada són el Club Handbol Sant Cugat, el Sant Cugat Esport Futbol Club, el Qbasket Sant Cugat, el Club Artística Sant Cugat, el Club Natació Sincro Sant Cugat, el Club de Ball Esportiu Sant Cugat, l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), el Futbol Sala Sant Cugat i el Club Muntanyenc Sant Cugat. Amb aquestes 9 entitats ja són 17 els clubs que aposten per la Carta Ètica.

Les 8 entitats que van iniciar l'aplicació d'aquest projecte que ha esdevingut europeu per mitjà de la participació en el consorci Ethics4Sports, que lidera l'Ajuntament de Sant Cugat, són el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat, el Club de Rugby Sant Cugat (clubs fundadors de Sant Cugat Creix), el Junior FC, el Club de Futbol Unión Mira-sol Baco, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, la Unió Esportiva Sant Cugat i Paidos.

Segona temporada

Un dels valors que els entrenadors hauran de treballar a través de la Carta Ètica. FOTO: À. L. P.

Sant Cugat Creix va posar en marxa el curs passat, el 2015-2016, un sistema de treball i d'avaluació continuada relacionat amb l'aplicació, seguiment i monitoratge de la transmissió dels valors en l'esport. El sistema pretén introduir i mantenir un hàbit que afavoreixi parlar o interpretar els comportaments individuals o dels grups esportius pel que fa als valors de l'esport. Aquests comportaments estan resumits en la Carta Ètica de Sant Cugat Creix.

Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix, i Miquel Martínez, vicepresident de l'associació, han detallat als assistents en què consisteix la Carta Ètica, què s'ha fet, què s'està fent i també què es farà. A partir d'ara, les 9 noves entitats treballaran el programa Estirem els Valors, en què els entrenadors aprofitaran el temps dels estiraments dels jugadors després d'un entrenament setmanal per transmetre valors en l'esport. Cada mes es treballarà un valor i els tècnics tindran una llibreta informativa de com treballar aquestes sessions formatives de valors.

En aquesta segona temporada de l'aplicació de la Carta Ètica es continuaran desenvolupant formacions als directius, entrenadors, jugadors i pares, i també l'eina informàtica que permet documentar els casos reals que passen als clubs en aquesta matèria. Sant Cugat Creix va recollir la temporada passada, la 2015-2016, uns 300 casos. Aquesta eina es convertirà en una app a finals del 2017.

Salarich: "Avui s'ha confirmat que la Carta Ètica és un projecte de ciutat"

Foto de família dels 17 clubs que formen part de la Carta Ètica. FOTO: À. L. P.

Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix, ha explicat després de la sessió de treball que "avui s'ha confirmat que la Carta Ètica és un projecte de ciutat. Quan la comissió europea va reconèixer la nostra Carta Ètica, des d'un principi, el que sempre hem volgut és que aquest projecte fos obert a tots els clubs de la ciutat. Estem molt contents que un projecte que vam posar en marxa des de Sant Cugat Creix s'hi hagi sumat la majoria de representants de l'esport de Sant Cugat". Salarich també ha volgut subratllar que "hi ha molts clubs que treballen els valors des de fa molts anys. El que hem volgut és alinear-nos per veure de quina manera ho podem fer plegats".

En la seva intervenció, Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha explicat que "el que va començar sent un projecte local ha tingut una transcendència europea. Amb la incorporació d'aquests nous 8 clubs, aquest projecte creix més".

Jornada Esport-Empresa Sistemes de Gestió de Bona Governança

Albert Salarich, Eloi Rovira i Miquel Martínez, al centre de la imatge. FOTO: Artur Ribera

Sant Cugat Creix organitzarà la segona edició de la Jornada Esport-Empresa Sistemes de Gestió de Bona Governança el dimecres 9 de novembre, de 9.30 a 12.30 hores, a l'Auditori d'EsadeCreapolis. Els ponents seran representants de Grupo Ferrer Internacional, CaixaBank, Mossos d'Esquadra, Ajuntament de Sant Cugat i el Professor d'ESADE Josep Ma Lozano. Serà una trobada d'empreses, institucions i entitats. Les inscripcions són gratuïtes.
 

Reunió amb la Secretaria General de l'Esport

Sant Cugat Creix s'entrevistarà el dimecres 2 de novembre, a les 13 hores, amb Gerard Figueras, secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem