La Milla Solidària de Valldoreix, amb el programa Cap Nen Sense Joguina de la SER

La cursa es farà el diumenge 18 de desembre i tothom que ho vulgui podrà portar regals pels més desafavorits

L'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix (EMD), amb col·laboració de Runmagazine.es, organitzarà el diumenge 18 de desembre la primera edició de la Milla Solidària de Valldoreix. El principal objectiu d'aquesta iniciativa és col·laborar amb el programa Cap Nen Sense Joguina de la Cadena SER, que enguany celebra el seu 50è aniversari. Per aquest motiu, el dia de la cursa l'organització instal·larà una carpa perquè tothom que ho vulgui porti joguines, que han de ser noves i sense embolicar.

Aquesta competició atlètica de clar caràcter solidari començarà a l'institut Arnau Cadell. La cursa transcorrerà pel barri de La Serreta, amb l'objectiu, segons l'organització, de dinamitzar tots els barris de Valldoreix.

Tres curses per a tothom

La primera Milla Solidària de Valldoreix està pensada perquè hi pugui participar tothom. Per això, l'organització ha dissenyat tres tipus de curses. La primera, que començarà a les 10 hores és la categoria absoluta, en la que l'edat mínima per participar-hi són els 12 anys. Les categories d'aquesta cursa absoluta són la cadet, pre-júnior, júnior, sub-23, sènior, veterans A i veterans B (masculí i femení), que hauran de recórrer un circuit de 1.609 metres. Aquesta és l'única categoria en la qual inscriure-s'hi tindrà un cost, 4 euros. Els tres primers classificats d'aquesta categoria absoluta rebran un trofeu, que també rebran el campió i campiona de cada categoria.

La segona cursa és la inclusiva, per a persones amb disminució física o psíquica, que correran el traçat de 1.609 metres amb acompanyants. En aquesta cursa, que començarà a les 11 hores, està previst la participació d'Anna Vives, que ha cedit la seva tipografia amb la qual s'ha dissenyat el cartell de la Milla Solidària de Valldoreix.

Finalment, la categoria infantil començarà a les 12 hores. En les categories minis 1 i 2 (els nens correran amb acompanyants), prebenjamins i benjamins, els atletes correran 400 metres, i en aleví, 800 metres. Tant en la cursa inclusiva com en la infantil tots els participants rebran una medalla commemorativa.

Les inscripcions, fins al 15 de desembre

Les inscripcions, que s'han de formalitzar on line al web www.runevents.es o al bàner del web www.valldoreix.cat, es tancaran el 15 de desembre, a les 20 hores. L'organització també farà inscripcions el mateix dia de la cursa. La inscripció inclou una samarreta commemorativa. La recollida de dorsals, que portaran el xip incrustat al dorsal (xip d'un sol ús), es farà el mateix dia de la competició. També hi haurà una carpa de guarda-roba i dues cabines sanitàries exteriors.

Segons ha confirmat Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix, aquesta cursa de caràcter solidari tindrà continuïtat en els pròxims anys. La presentació de la primera edició de la Milla Solidària de Valldoreix s'ha celebrat aquest dilluns, 28 de novembre, a la tarda, a la sala de Plens de l'EMD de Valldoreix. L'acte l'han presidit Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix; Bernat Gisbert, vocal d'Esports de l'EMD, i Oriol Gràcia, representant de Runmagazine.es.

 
Comentaris

Destaquem