Lluís Ollora: més de 20 anys al servei de les curses d'orientació

Des de fa dos anys presideix el Club Esportiu Senglar Orientació Sant Cugat

Lluís Ollora Hoyos va iniciar-se en les curses d'orientació l'any 1987 i va organitzar la primera cursa l'any 1989, a l'escola Pins del Vallès. I des d'aleshores no ha parat de fer-ho. Ho ha fet a través del seu club, el Club Esportiu Senglar Orientació Sant Cugat, que presideix des de fa 2 anys -substituint Ramon Casal-, o col·laborant en tasques tècniques en curses nacionals i internacionals.

Vinculat al municipi

Amb l'entitat santcugatenca ha organitzat la Cursa de Sant Cugat, que suma 29 edicions -ho va començar organitzant el Club Orientació Catalunya-, la 12a Cursa amb la Marató de TV3 i, recentment, el Campionat de Catalunya de Llarga Distància a Tuixent-La Vansa. També ha col·laborat, en la part tècnica, en la Cursa d'Orientació Sant Cugat i en la Cursa d'Orientació Familiar, també a la ciutat. El CE Senglar Orientació Sant Cugat també està organitzant, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), la segona edició de la Lliga de Microorientació Escolar, al municipi.

En la part tècnica ha col·laborat, entre altres curses, en el Campionat d'Europa del 2015 a Navaleno (Sòria) i als 5 Dies de la Cerdanya, el 2017. A l'estiu del 2019 col·laborarà en el Campionat del Món de Rogaine a La Molina. També organitza activitats a escoles "per donar a conèixer aquest esport". "En tot allò que proposo miro d'oferir el màxim de qualitat possible", assegura.

Seleccionador català

Ha estat seleccionador català en les categories absoluta, cadet i infantil. Amb Catalunya, va guanyar el Campionat d'Espanya Absolut de Seleccions Autonòmiques.

Com a esportista va ser segon en el Campionat d'Espanya de Relleus, en la categoria veterans A, amb la selecció catalana, i subcampió d'Espanya de Parcs, en la categoria +35 individual.

Ollora: "Les curses d'orientació són superar reptes i objectius"

Per a Ollora, les curses d'orientació impliquen "superar reptes i objectius" i "aprendre a conviure amb els companys. És un treball en equip. És un esport que dona valors".

També ha fet d'àrbitre de futbol sala, bàsquet i voleibol escolar, a banda de ser entrenador de bàsquet escolar i col·laborar en el Cros Ciutat de Sant Cugat. "He fet de tot", afirma.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem