Miquel Auladell: com començar a forjar-se com un esquiador de fons d'elit

El de Sant Cugat, de 17 anys, i júnior de primer any, afronta la seva tercera temporada a l'elit competint en la Copa d'Europa i proves internacionals

En tan sols 3 anys en l'esquí de fons d'elit, Miquel Auladell Visa, que va començar a competir sent cadet de primer any, ja sap el que és guanyar campionats d'Espanya i de Catalunya i competir en proves internacionals. Al setembre, el santcugatenc, que acaba de complir 17 anys, es va instal·lar a la Seu d'Urgell, on hi ha el centre de tecnificació d'esquí de fons de Catalunya. Allà, també estudia el primer curs de Batxillerat Tecnològic. Aquesta està sent la seva primera temporada en categoria júnior, entre un total de quatre.

El cap de setmana del 23 i 24 de febrer, Auladell va participar en el Campionat de Catalunya. En individuals va ser subcampió júnior i tercer en absolut, mentre que en la modalitat de relleus va ser tercer. A principis de febrer es va penjar la medalla de bronze en el Campionat d'Espanya d'Sprint Júnior, i a finals de gener, en una prova puntuable per a la Copa d'Espanya Absoluta, va ser campió en estil clàssic i segon en estil lliure. En els últims tres mesos ha competit en diferents competicions internacionals: a Itàlia, a la Copa de França i a la Copa d'Europa, a Nové Město (República Txeca). Miquel Auladell ha tornat a la Copa d'Europa el 2 i 3 de març, a Suïssa, i a finals de març anirà als campionats d'Espanya.

La temporada passada, la 2017-2018, va ser campió d'Espanya Cadet, en les proves de relleus, estil lliure i clàssic, i sprint, a banda, també, de participar en curses internacionals.

Per a Auladell, l'objectiu de la pròxima temporada 2019-2020 "és intentar anar al màxim de copes d'Europa i provar de guanyar-ne alguna".

L'esquiador santcugatenc del Puigcerdà Esquí Club (PEC) detalla que "vaig començar a esquiar de petit, amb els pares, sempre m'ha agradat molt. És un estil de vida i faig el que m'agrada".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem