Paula Ramírez: el somni de ser en els Jocs Olímpics del 2020 a Tòquio

La de Sant Cugat, de 22 anys, va ser la líder del combinat estatal els mesos que Ona Carbonell va estar lluny de les piscines

La santcugatenca Paula Ramírez Ibáñez, de 22 anys, és una de les tres santcugatenques que defensen l'equip espanyol de natació artística. Les altres són Mayuko Fujiki, seleccionadora, i Gemma Mengual, exnedadora i actualment membre del cos tècnic. La primera competició que va fer amb la selecció espanyola absoluta va ser el 2015 al Mundial de Kazan (Rússia). Els mesos que Ona Carbonell ha estat, per motius personals, lluny de les piscines, Paula Ramírez ha estat la líder del combinat estatal.

Entrena 6 dies a la setmana -descansa els diumenges- entre cinc i nou hores al dia, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, on va arribar l'octubre del 2012. "Al CAR hi estic molt còmode, tot són facilitats per part de tothom. Està organitzat per ajudar-te en tot", assegura.

Ramírez: "La natació artística m'ho dona tot"

"La natació artística m'ho dona tot. És la principal activitat que tinc al cap. És una de les coses més importants de la meva vida. Aquest esport m'ha format com a persona i és la meva filosofia de vida. Tot el que faig gira al voltant de la natació artística, l'alimentació, el descans...", concreta.

Entre els seus èxits esportius, destaquen un or en l'europeu 2017 fent duo amb Ona Carbonell; una tercera posició en el Mundial Júnior del 2012, en la modalitat d'equips; una quarta plaça en l'europeu júnior del 2013, en solo, i un cinquè lloc en el Campionat del Món del 2017, fent duo també amb Ona Carbonell.

A l'europeu i al Mundial

Ara, es prepara per a les World Series a França, Espanya i al Japó, abans de participar del 30 de maig al 2 de juny al Campionat d'Europa de Rússia i al juliol al Mundial de Corea. "Vull anar pas a pas. El pròxim Mundial és molt important per a mi. Vull fer un gran paper. I el meu somni és participar en els Jocs Olímpics del 2020 a Tòquio (Japó)", explica.

Va començar a fer natació "als 3 o 4 anys al CN Kallípollis perquè la meva germana gran practicava la natació artística. Jo m'infiltrava a les classes de natació artística i l'entrenadora em va dir que tenia molt bon nivell i que em passés a fer natació artística. I així ho vaig fer".

La nedadora del CN Kallípollis viu a Sant Cugat des de l'any 2000 i estudia Administració i Direcció d'Empreses (ADE) per la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem