Presentada la Volta Ciclista a Catalunya, que sortirà de Sant Cugat

Aquesta cursa, que pertany al grup de la màxima divisió del ciclisme, la UCI World Tour, sortirà de Sant Cugat el dimecres 21 de març

La 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, de la que Sant Cugat en serà sortida el dimecres 21 de març, s'ha presentat aquest dilluns, 12 de març, a la tarda, a l'INEFC Barcelona, on s'ha descobert el recorregut, el cartell oficial i els nous maillots. Aquesta cursa pertany al grup de la màxima divisió del ciclisme, l'UCI World Tour, i també al programa d'actes de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018. La sortida a Sant Cugat es donarà a les 11.20 hores a l'avinguda Pla del Vinyet. Amb tot, el dia anterior, el dimarts 20 de març, a partir de les 14.06, la "Volta" també passarà per Sant Cugat. Ho farà per l'avinguda de les Roquetes-Ronda Nord-Vallespir-Rubí.

Ciclistes de primer nivell

La "Volta", que es disputarà del 19 al 25 de març, tindrà la millor participació possible, amb figures com el guanyador de la Vuelta, Fabio Aru (UAE Team Emirates); el segon classificat del Tour de França, Rigoberto Urán (EF drapac p/b Cannondale); el guanyador de la muntanya del Tour, Warren Barguil (Fortuneo- Samsic); el podi del Tour Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), els germans Yates i Esteban Chaves (Mitchelton- Scott), o els catalans David De la Cruz (Team Sky) i Marc Soler (Movistar), grans protagonistes de la darrera París -Niça.

Fins a tres guanyadors de la "Volta" estaran presents a la sortida de Calella: Nairo Quintana (2016) i Alejandro Valverde (2009 i 2017), del Movistar, i l'irlandès Dan Martin (2013), del UAE Team Emirates.

Amb totes aquestes estrelles, la "Volta" serà l'epicentre mundial del ciclisme durant la pròxima setmana, amb la difusió televisiva més gran de la seva història. La cursa es podrà veure fins a 190 països dels 5 continents.

El recorregut

El recorregut de la prova tornarà a trepitjar les 4 províncies de Catalunya. Amb sortida a Calella, la "Volta" ha preparat un recorregut on destaquen dues etapes d'alta muntanya, dues de mitja muntanya i tres etapes ideals per a l'esprint o per escapades, i el tradicional final de 8 voltes al circuit de Montjuïc a Barcelona.

El recorregut és el següent:


-1a etapa: Calella-Calella. 152,300 (19 de març).

-2a etapa: Mataró-Valls. 175,600 (20 de març).

-3a etapa: Sant Cugat del Vallès-Vallter 2000 / Setcases (Vall de Camprodon). 199,200 (21 de març).

-4a etapa: Llanars (Vall de Camprodon)-La Molina (Alp). 170,800 (22 de març).

-5a etapa: Llívia-Vielha Val d'Aran. 212,900 (23 de març).

-6a etapa: Vielha-Val d'Aran-Torrefarrera. 194,200 (24 de març).

-7a etapa: Barcelona-Barcelona. 154,800 (25 de març).

L'acte ha comptat amb la presència, entre altres personalitats, de Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Maite Fandos, diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona, i Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem