Roger Adrià: avorrit del futbol, es va enamorar del ciclisme

El jove cicliste de les Planes, ara a les files del club ciclista Huesca La Magia, vol guanyar aquesta temporada la Copa d'Espanya júnior

Va deixar el futbol –va jugar al RCD Espanyol, al Terrassa FC i al Sant Cugat Esport FC– i es va aficionar a la BTT. “Em vaig cansar del futbol”, assegura. El de les Planes detalla que “vaig començar a fer BTT per lliure i un dia vaig provar una bicicleta de carretera que es va comprar el meu germà i em va agradar molt. Llavors vaig començar a fer bicicleta de carretera”.

Segona temporada

Aquesta està sent la seva segona temporada de Roger Adrià, que es defineix com a escalador, com a ciclista amateur. És júnior (el 18 d’abril ha fet 18 anys) i el 2017 serà sub-23. La primera campanya va defensar el Club Ciclista Mollet i aquest 2016 córrer pel club ciclista Huesca La Magia. El 20 de març va aconseguir la seva primera victòria de la temporada a Alsasua (Navarra), en el 57è Trofeu Ramos. El 2015 va ser líder de la 29a Volta Ciclista a Navarra (del 4 al 7 d’agost) fins a la tercera etapa, guanyant la primera etapa.

Vol guanyar la Copa d’Espanya

Aquest 2016 participarà en les sis proves de la Copa d’Espanya, i a més també correrà diferents voltes. “L’objectiu d’aquest curs és guanyar la Copa d’Espanya i també fer bons resultats per aconseguir que em fitxi un equip ciclista important de cara a la pròxima temporada”.

La temporada passada, Roger Adrià va participar amb la selecció catalana júnior en el Campionat d’Espanya, a Sabiñánigo (Osca). “M’agrada molt competir, treure bons resultats en les curses. El meu objectiu és intentar viure del ciclisme”, assegura. Estudia segon de batxillerat a l’escola IPSE de Barcelona.

En clau personal:

-Com es defineix? Persistent i emprenador.

-Una virtut: competitiu.

-Un defecte: ser massa competitiu.

-Un repte: ser ciclista professional.

-Una il·lusió: guanyar uns Jocs Olímpics.

-Un lema: Lluita ara i viu la resta de la vida com un campió.

-Un esport: les motos.

-Un país: Andorra.

-Un viatge: Canadà.

-Un color: el vermell.

-Un grup de música: Oliver Heldens.

-Llibre: Pedalant en l'obscuritat.

-Una pel·lícula: Naufrag.

-Un menjar: la pasta.

-Una beguda: Llet d'Avena.

-Un heroi: Alejandro Valverde.

 
Comentaris

Destaquem