Rovira: “Si la Sant Silvestre s'ho repensa, li facilitarem les coses, com sempre"

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha assegurat que “l'esperança és l'últim que es perd. Sóc una persona positiva i veurem què passa”

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Eloi Rovira, ha explicat, en declaracions al TOT Sant Cugat, que no tanca les portes a què la cursa atlètica Sant Silvestre de Sant Cugat es continuï celebrant el 31 de desembre d'aquest 2019. Rovira ha assegurat que “l'esperança és l'últim que es perd. Sóc una persona positiva i veurem què passa. En aquesta última edició, l'Ajuntament ha intentat facilitar el màxim les coses a l'organització -el Club Atlètic Barcelonès- sabent que organitzar una cursa d'aquesta magnitud i qualitat, i en una data tan singular és molt complicat i requereix molts esforços. Fa 20 anys que organitzen aquesta cursa, la 20a Sant Silvestre Barcelonesa i la 9a Sant Silvestre de Sant Cugat. Si a priori és l'última, estem contents i orgullosos de la feina que s'ha fet, i si al final l'organització s'ho repensa doncs estarem encantats de tornar-ne a parlar”.

Més info: Joan Montserrat: “Voldríem seguir amb la Sant Silvestre, però ara mateix és inviable”

Rovira: “Estem disposats a parlar-ne amb els organitzadors

Segons Rovira, en els últims anys l'Ajuntament ja ha destinat diners i recursos perquè l'organització de la Sant Silvestre s'hi trobés còmode. “Aquest any hem fet un esforç important econòmicament per facilitar les coses a l'organització. Organitzar una cursa comporta moltíssimes despeses que, de vegades, no ho sembla, però hi ha molta feina i moltes despeses. Nosaltres estem disposats a parlar-ne amb els organitzadors. En els últims anys ja hem anat abaixant l'aportació que l'organització feia a Sant Cugat per facilitar-los l'organització”, ha detallat.

Rovira: “Els motius dels organitzadors no són econòmics”

Segons Rovira, els motius que al·lega l'organització no són econòmics, si no de cansament: “Aquest any l'organització ens va traslladar que no deixaven d'organitzar la cursa per una qüestió econòmica, si nó que ho feien per la dedicació, el temps i l'esforç que comporta. Ara, si s'ho repensen i tenen ganes de continuar-la fent, nosaltres els intentarem facilitar les coses com ho hem fet sempre".

Més info: Jaume Leiva i Zoya Naumov guanyen l'última Sant Silvestre de Sant Cugat

Altres opcions

Si la Sant Silvestre de Sant Cugat es deixa de fer, “Sant Cugat té moltes curses, hi ha moltes altres propostes que hem mantingut en espera en aquests darrers anys perquè, al final, també hem de dosificar totes les activitats que es fan a la via pública. Si no és el dia 31 de desembre, doncs intentarem buscar altres coses".

Agafarà algú el relleu?

L'Ajuntament no agafarà el relleu perquè “no organitzem curses, les úniques que tenim com a pròpies són el Cros Ciutat de Sant Cugat i la Mitja Marató de Sant Cugat, que coorganitzem amb el Club Muntanyenc Sant Cugat i el Club Tennis Natació Sant Cugat”. L'àrea d'Esports del consistori està obert, però, a escoltar aquelles empreses o clubs que vulgui organitzar una cursa el 31 de desembre. “Si ve algú altre, ho valorarem, l'escoltarem. Si ells marxen definitivament, tenim altres activitats a la cua que no tenen per què ser el 31”, afirma.

Balanç molt positiu

Respecte a la 9a i última edició de la Sant Silvestre de Sant Cugat, Eloi Rovira en fa un balanç “també molt positiu, en la línia de qualitat que l'organització ens té acostumats”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem