S'aprova la moció del PP i la CUP-PC que atura el traspàs dels tècnics a les AMPA

Els partits de l'oposició han criticat "la falta de transparència" de l'equip de govern

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat la moció conjunta dels grups municipals del PP i CUP-PC de suport al programa d'Esport en Edat Escolar de Sant Cugat, aquest dilluns, 16 d'abril, en la que demana "aturar qualsevol intent de traspàs a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), o a qualsevol altra entitat, dels tècnics que estan prestant el servei de monitoratge de les activitats esportives extraescolars a les diferents escoles del municipi, actualment sota la direcció de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), en el marc del Programa d'Esport en edat escolar".

La moció s'ha aprovat per unanimitat a excepció de l'acord 3r de la moció, que s'ha aprovat amb 13 vots a favor (PP, CUP-PC, Ciutadans, grup no adscrit, ICV i ERC-MES); 1 abstenció (PSC) i 11 vots en contra (PDECAT). L'esmena de PDECAT-Demòcrates no ha estat aprovada, amb 13 vots en contra (PP, CUP-PC, Ciutadans, grup no adscrit, ICV i ERC-MES); 1 abstenció (PSC) i 11 vots a favor (PDCAT).

L'esmena del PDECAT-Demòcrates que no ha progressat era la supressió de l'acord tercer de la moció conjunta del PP i CUP-PC, el punt més important de la moció.

Álvaro Benejam: "Són canvis molt importants i ho volem aturar"

El regidor del PP, Álvaro Benejam, ha mostrat el seu desacord "amb el canvi de model vigent. No hi estem gens d'acord perquè són canvis molt importants i, per això, ho volem aturar". També ha demanat "el consens i la transparència necessària" a l'equip de govern.

La regidora de la CUP-PC, Lourdes Llorente, ha preguntat "perquè cal fer aquests canvis, que són importants en el model d'esport escolar, la joia de la corona de l'esport de Sant Cugat".

Casamitjana: "És estrany que es vulgui canviar un model que funciona"

La regidora d'ICV, Roser Casamitjana, ha estat molt crítica amb l'equip de govern per la seva transparència en aquest tema. "No podem estar d'acord com han portat aquest tema i desconeixem els motius que els animen a fer aquests canvis. És estrany que es vulgui canviar un model que funciona".

Gómez: "Sembla que es vulgui que la gestió la faci ara l'empresa Paidos"

El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, també ha estat molt crític en la gestió d'aquest afer per part de l'equip de govern i el seu regidor d'Esports, Eloi Rovira: "Hi ha hagut manca de transparència i opacitat. Sembla que es vulgui que la gestió la faci ara l'empresa Paidos. L'esport escolar és un model d'èxit i, si es vol canviar, s'ha de fer amb consens".

El regidor del PSC, Pere Soler, ha assegurat ser "molt crític amb la gestió de l'OMET en els últims anys, des de la seva externalització" i "no tenir clar la desprotecció de les AMPA i les AFA".

El regidor de Ciutadans, Sergio Blázquez, ha demanat "consens" i ha puntualitzat que "el model esportiu no es vol canviar. L'informe del secretari sobre aquest tema és que hi ha d'haver canvis en la gestió".

Rovira: "Són ajustos en la gestió per mantenir el model que tots tant valorem"

En la seva intervenció, el regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha explicat que "no es pot aturar una cosa que no està en marxa. No hi ha cap expedient administratiu ni cap document d'aquest tipus. No és un canvi de model, són ajustos en la gestió per mantenir el model que tots tant valorem. Estem en una fase molt verda. Ho estem desenvolupant i consensuant amb els agents implicats. El que volem és protegir el model esportiu escolar". Rovira també ha assenyalat que "m'hagués agradat retirar el punt 3 de la moció i fer una moció institucional".

Rovira ha volgut puntualitzar que "no hi ha hagut gens d'interès a amagar res. Hem parlat amb els agents implicats i, fins i tot, s'han fet canvis que ens han demanat. Amb les AMPA i les direccions de les escoles hi ha un bon diàleg i retorn".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem