També es pot fer esport passats els 40 a Sant Cugat

Un cop complerts els 40, és l’hora d’iniciar una nova etapa esportiva, ja sigui de manera lúdica o competitiva. Sant Cugat ofereix un ampli ventall d’esports i clubs per continuar 'creixent'

A partir dels 40 anys un ja és considerat un esportista veterà. Però això no significa haver de deixar la pràctica esportiva, ni de bon tros. És un punt i a part. Una nova etapa esportiva. Hi ha qui practica un o diferents esports a títol individual i també hi ha qui ho fa amb equip, en algun club.

És relativament fàcil veure per Sant Cugat runners que van amunt i avall, esportistes que juguen a pàdel o a tennis, d’altres que practiquen el golf, que munten a cavall o que van a classes de ball.

Els clubs esportius de la ciutat també aposten per l’esport per a veterans. Molts tenen equips de veterans que competeixen en lligues reglades i federades. És el cas, entre d’altres, del Club Handbol Sant Cugat, que ja sap el que és ser el millor equip català; la secció de tennis de taula de la Unió Esportiva Sant Cugat, amb un jugador reconegut com Joan Pareja; el Club Voleibol Sant Cugat, que ha entrat en competició de la federació catalana molt recentment, o el Club Hoquei Valldoreix. També cal destacar el Matusalem XV Sant Cugat, del Club de Rugby Sant Cugat, que amb només sis anys de vida ja s’ha atrevit a jugar un Campionat d’Europa.

Tampoc els clubs de futbol volen renunciar a tenir el seu equip “experimentat”. El Junior FC té un equip a la Lliga del Vallès-Maresme, i també competeixen el CFU Mira-sol Baco i el Mira-sol CF. La Penya Blaugrana Sant Cugat, en canvi, només entrena.

També hi ha d’altres entitats esportives de la ciutat que entre els seus equips n’hi ha un de veterans. És el cas de l’Olimpyc Floresta Futbol Sala, el Club Karate Sant Cugat o atletes de la Secció d’Atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat.

També hi ha moltes entitats locals que agrupen esportistes de més de 40 anys. Són el Club d’Escacs Sant Cugat, el club d’Aeromodelisme i Ràdio Control (ARC) de Sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat, el Club Arquers Sant Cugat, el Club Muntanyenc Sant Cugat, i els clubs de petanca locals, que són el CP Sant Cugat, el CP Sant Cugat Atlètic, el CP Sant Francesc i el CP Mira-sol.

Alguns clubs amb equips veterans

Club Handbol Sant Cugat
Secció tennis de taula Unió Esportiva Sant Cugat
Club Voleibol Sant Cugat
Club Hoquei Valldoreix
Club de Rugby Sant Cugat
Junior FC
Club de Futbol Unión Mira-sol Baco
Mira-sol Club de Futbol
Penya Blaugrana Sant Cugat
Olimpyc Floresta Futbol Sala
Club Karate Sant Cugat
Secció atletisme Club Muntanyenc Sant Cugat
Club d'Escacs Sant Cugat
Unió Ciclista Sant Cugat
Club Petanca Sant Cugat
Club Petanca Sant Cugat Atlètic
Club Petanca Sant Francesc
Club Petanca Mira-sol
Club Esportiu Valldoreix
Club Tennis Natació Sant Cugat

Clubs privats

Els clubs esportius privats de Sant Cugat aglutinen un número molt important d’esportistes d’aquesta franja d’edat. Són el Junior FC, el Club Tennis Natació Sant Cugat, el Club Esportiu Valldoreix, el Set Ball Tennis, el Club de Golf Sant Cugat, el Metropolitan Golf Barcelona, les moltes hípiques que hi ha a Sant Cugat i l’Escola de Balls de Saló de Sant Cugat

I és que els “grans” també volen ser protagonistes. Volen cuidar la seva forma física i aprofitar tot allò que et dóna l’esport per conèixer gent nova, noves filosofies de vida, en definitiva, nous escenaris.

Aquesta informació està extreta del reportatge "Fer esport després dels 40", que va publicar el DIARI de Sant Cugat el 10 de juliol. El TOT Sant Cugat anirà publicant aquest reportatge amb diferents peces en els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem