Tot a punt per al derbi entre el Futbol Sala Sant Cugat i l'Olímpyc, sense baixes

El partit, que correspon a la 14a i penúltima jornada de la primera volta del grup 1 de 3a Nacional, es jugarà, per primera vegada, al pavelló de la ZEM La Guinardera

Els primers equips del Futbol Sala Sant Cugat i l'Olímpic Floresta FS tornen a jugar un derbi 5 temporades després de fer-ho per última vegada. El porter Carlos León i el jugador Òscar Rosell Xaus són els jugadors del FS Sant Cugat que van jugar l'últim derbi, com també ho van fer 5 jugadors de l'Olímpyc, Dani Martí, Fernando Echevarría, Martí Casas, Joan Ferrer Nitu i Carles Jiménez.

Després de dos caps de setmana sense lliga, el FS Sant Cugat ha entrenat amb normalitat aquesta setmana, i també va fer-ho els dies 3 i 4 de gener. No ha jugat cap amistós, com tampoc ho ha fet l'Olímpic, que aquesta setmana ha preparat el partit i que va entrenar els dies 2, 3 i 4 de gener.

El FS Sant Cugat recupera a Òscar Rosell Xaus, Bernat González i Marc Juncosa

El FS Sant Cugat recupera 3 jugadors lesionats respecte a l'últim partit de lliga. Són Òscar Rosell Xaus, Bernat González i Marc Juncosa. El tècnic santcugatenc, Manel Muñoz, que no té baixes, ha hagut de deixar fora de la convocatòria a Víctor Fortea, amb molèsties al genoll, i Miki Redón, per decisió tècnica. Cal destacar la presència d'Aaron Guirao que, amb 11 gols, és el 7è màxim golejador del campionat.

L'Olímpyc tampoc té baixes

L'Olímpyc es presenta al derbi sense baixes. De fet, l'entrenador florestà, Jordi Rozas, ha hagut de deixar 3 jugadors fora de la convocatòria, Xavi Martín, màxim golejador de l'Olímpic amb 6 gols, Jofre Villen i Edu Garcia.

El primer derbi a la ZEM La Guinardera

El partit d'aquesta 14a i penúltima jornada de la primera volta en el grup 1 de 3a Nacional es jugarà aquest dissabte, 12 de gener, a les 19 hores, i per primera vegada, al pavelló de la ZEM La Guinardera. L'altre derbi es jugarà en la penúltima jornada de lliga, el 18 de maig. Els àrbitres del partit seran Juan José Calvo Mingot (Lleida) i Jordi Centeno Bono (Barcelona).

Manel Muñoz: "El que més ens preocupa són els 3 punts que estan en joc"

L'entrenador del FS Sant Cugat, Manel Muñoz, ha assegurat que "no tenim cap mena de revenja pel fet que fa uns anys l'Olímpic ens va fer descendir a 3a Nacional. De tota la plantilla actual -jo tampoc hi era-, molts ni saben que va existir aquest partit. Volem jugar aquest partit, guanyar-lo i fer un bon paper perquè és l'Olímpic, però si fos el CFS Esparreguera tindríem la mateixa motivació". Muñoz ha afegit que "gairebé tots els jugadors del primer equip vénen de la base i ja han jugat molts derbis amb l'Olímpyc. Jugar contra l'altre equip del municipi és una motivació especial, però el que més ens preocupa són els 3 punts que estan en joc. Segurament, si juguéssim contra un altre equip estaríem igual de motivats perquè necessitem, com més aviat millor, assolir l'objectiu que ens vam marcar a principis de temporada, la permanència".

Jordi Rozas: "Tenim moltes ganes de guanyar el derbi"

L'entrenador de l'Olímpic Floresta FS, que aquesta temporada s'estrena a la banqueta, ha assegurat que té "moltes ganes de jugar el derbi. A principis de temporada ja es parlava del derbi i ja ha arribat el dia. Venim d'una ratxa no massa positiva -han perdut els últims 5 partits de lliga-, però ja fa prop de dues setmanes que entrenem i preparem aquest partit i la veritat és que tenim moltes ganes d'anar a jugar i d'anar a guanyar-lo, sobretot". Per a Rozas, "aquest derbi arriba més empatat que mai a la classificació. És un derbi i els jugadors de tots dos clubs estaran més que motivats i, per tant, és un partit obert des del primer minut. Els dos equips anirem al 200%".

Muñoz: "El més important és estar en tot moment dins del partit"

Per a Muñoz, la clau del partit està en el fet que "cada partit hi ha moltes situacions i el més important és estar en tot moment dins del partit, treballant i amb concentració i intentar fer els menys errors possibles".

Rozas: "El FS Sant Cugat jugarà molt tancat al darrere"

Rozas s'espera un FS Sant Cugat "molt tancat al darrere, a mitja pista o encara més al darrere, i que surti al contracop. Si nosaltres aconseguim trencar aquesta línia defensiva i estem encertats de cara a porteria contrària, els que patiran seran ells".

El FS Sant Cugat encara no ha guanyat a la ZEM La Guinardera

El FS Sant Cugat, que no ha perdut en les últimes 3 jornades del campionat (amb un balanç d'1 victòria i 2 empats), no ha guanyat cap dels 6 partits que ha jugat a la ZEM La Guinardera, amb 3 empats i 3 derrotes. Els vermell-i-negres són 12ns de 16 equips, amb 13 punts, i un balanç en la competició de 3 victòries, 4 empats i 6 derrotes, a només 3 punts de la zona de descens (baixen els 3 últims classificats). Amb 53 gols, és després de l'AE Arrels FS -amb 55 gols-, l'equip més golejat de la lliga.

Per a Manel Muñoz "guanyar el primer partit a casa és una motivació extra. En els partits de casa hem estat molt a prop de guanyar-los, excepte el partit del CE Jesús-Maria, que no el vam poder competir. La resta ens vam merèixer poder guanyar-los gairebé tots".

5 derrotes consecutives de l'Olímpic Floresta FS

L'Olímpic Floresta FS, que aquesta temporada estrena categoria després del descens, és 8è amb 17 punts, amb 4 punts més que l'altre equip de la ciutat. Els florestans han perdut els últims 5 partits del campionat, on fins ara han sumat 5 victòries, 2 empats i 6 derrotes. Lluny de la Floresta el balanç és de 3 victòries i 3 derrotes.

Rozas: "Ens està costant que la pilota entri i quan els rivals arriben a porteria som massa fràgils"

Rozas no es mostra preocupat pel fet d'haver perdut els últims 5 partits de lliga: "No em preocupa pel que fa al joc o al projecte perquè el projecte és molt clar i busquem un estil de joc i una manera de fer, i els jugadors i jo n'estem convençuts. El que em preocupa és que ens està costant que la pilota entri a la porteria contrària, i que quan els rivals arriben a la nostra porteria som massa fràgils. És una ratxa dolenta, a l'igual que en vam tenir una de molt bona -en les 6 primeres jornades de lliga no van perdre cap partit-. Potser abans va ser excessivament bona i ara excessivament dolenta, però no em preocupa. És molt probable que ens recuperem i tornem a tenir una ratxa de 4 o 5 partits guanyats seguits".

El segon derbi, en la penúltima jornada de lliga, el 18 de maig

El segon i últim derbi arribarà en la penúltima jornada de lliga, el 18 de maig, on algun o tots dos equips s'hi poden jugar més que 3 punts.

L'últim derbi, el 26 d'abril del 2014

L'últim derbi es va jugar el 26 d'abril del 2014, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, i aleshores els florestans van enviar als vermell-i-negres a 3a Nacional. El partit va acabar amb empat a 3 gols i, quan faltava 1 jornada per acabar la lliga de 2a Nacional B, el FS Sant Cugat va descendir a 3a Nacional, categoria que milita des de llavors. El partit d'anada d'aquella temporada 2013-2014 també va acabar amb empat (1-1), el 14 de desembre del 2013, al Pavelló Municipal de la Floresta.

Amb anterioritat, el FS Sant Cugat i l'Olímpic es van retrobar també en la temporada 2011-2012, en el grup 2 de 3a Nacional. En la 15a i última jornada de la primera volta, l'Olímpic va guanyar 3 gols a 2, i en la 30a i última jornada de lliga, el FS Sant Cugat es va imposar per 7 a 4.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem