Tretze seleccions europees, al BISFed 2017 European Regional Open de boccia

Aquest campionat internacional es jugarà a Sant Cugat, de l'11 al 15 d'abril

Els tres pavellons de la ZEM Rambla del Celler acolliran, de l'11 al 15 d'abril, el torneig BISFed 2017 European Regional Open de boccia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. Es tracta d'una competició internacional que organitza la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, a través de la Boccia International Sports Federation.

Es tracta d'una competició 'open', que permet la participació de qualsevol país europeu que ho desitgi i la inscripció no anava determinada per cap classificació. Sí que serà una competició puntuable pel rànquing mundial i, a la vegada, pel Campionat del Món que es farà el 2018. Els participants arribaran el diumenge 9 d'abril, i el 10 d'abril es faran entrenaments i els esportistes passaran la classificació mèdica. Està previst l'arribada de més de 300 persones, entre esportistes, tècnics i suport de les delegacions, àrbitres i liniers, classificadors, voluntaris i voluntàries i organització.

13 seleccions europees

Autoritats que han presentat el torneig BISFed 2017 European Regional Open de boccia. FOTO: Localpres

Hi prendran part 13 seleccions europees. Són Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, Hongria, Noruega, Espanya, França, Gran Bretanya, Itàlia, Rússia, Grècia, Holanda i Ucraïna. Les seleccions esportives més potents que hi participaran són Grècia i Gran Bretanya. La selecció espanyola, en la que la meitat són jugadors catalans, ocupa el 8è lloc del rànquing mundial de la BISFed en la categoria d'equips, el 13è en la categoria BC3 per parelles, i el 20è en BC4 per parelles. Els jugadors catalans són el santcugatenc Àlex Trullas (BC4), Ferran Ribas (BC1), Benito Sánchez (BC2), Wafid Boucherit (BC3) i Amal Tsouli (BC3). El seleccionador espanyol també és català, Carlos Varela.

Entre els atletes més destacats que hi competiran hi ha David Smith (Gran Bretanya), medalla d'or en la categoria BC1 als Jocs Paralímpics de Río de Janeiro; Daniel Pérez (Holanda), plata en BC1 a Río, i Grigorios Polychronidis (Grècia), plata en BC3 a Río.

El torneig, presentat

El BISFed 2017 European Regional Open de boccia s'ha presentat aquest dimarts, 28 de març, al migdia, a l'Ajuntament de Sant Cugat. L'acte ha estat presidit per Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament, acompanyat de Susanna Pellicer, tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge; Ismael Sánchez, director del comitè organitzador del campionat; Ramon Terrassa, director del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, i Benito Sánchez, jugador català de la selecció espanyola.

Eloi Rovira ha assegurat que "estic molt orgullós que aquest torneig es faci a Sant Cugat. Volem donar l'oportunitat a tothom perquè faci esport i normalitzar i integrar l'esport adaptat". Rovira ha apuntat que "la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals fa projectes molt interessants i, per això, hi col·laborem des de fa molts anys". També ha dit que per l'Ajuntament aquest torneig "és un repte tècnic, ja que volem que els esportistes hi competeixin en les millors condicions".

Susanna Pellicer, per la seva banda, ha explicat que l'últim campionat de boccia que es va fer a Sant Cugat "ens va fer una mica millors com a ciutat. Amb el nou campionat, Sant Cugat tornarà a estar en el mapa de ciutat oberta i solidària".

Ismael Sánchez ha destacat el fet que "ja fa anys que col·laborem amb l'Ajuntament amb diferents campionats i n'estem molt contents. El nivell d'aquesta competició és molt alt".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem