Així ha estat la Festa Major de Bellaterra

Durant tres dies, de l'1 al 3 de setembre, s'han programat múltiples activitats per totes les edats

Un any més la festa major de Bellaterra ha arrencat amb força i carregada d'activitats. Tal com va dir en el discurs institucional Ramon Andreu, president de Bellaterra, "totes les entitats de Bellaterra treballen de forma intensa durant l'any per poder organitzar les activitats d'aquests dies".

Durant tot divendres la plaça del Pi va acollir pràcticament tots els actes de festa major. El primer va ser a les cinc de la tarda i va consistir en un mercat infantil d'intercanvi d'objectes i en uns inflables per la mainada. Una hora més tard, va començar la representació titellaire 'Una de drac i de princeses' amb Can Ninot.

Al vespre les activitats es van reprendre amb la representació teatral 'Endevina qui?' que la companyia La Inestable de Bellaterra va fer al Centre Cívic. A les 22:15 va començar el sopar popular organitzat per la penya blaugrana, on van acudir autoritats i personalitats de Bellaterra i Cerdanyola.

El president de l'EMD Ramon Andreu va parlar abans del pregó d'Agustí de Uribe-Salazar FOTO: Lali Álvarez
 
 

Una mica més tard de les 23h l'expert en relacions públiques i veí de Bellaterra Agustí de Uribe-Salazar va fer el pregó de festa major. Uribe-Salazar va fer un repàs de la història bellaterrenca i va lloar-ne els veïns. Abans, l'alcalde de Cerdanyola Carles Escolà i el president de l'EMD Ramon Andreu van fer uns discursos institucionals.

Escolà va destacar el fet de ser a un mes del referèndum sobre la independència de Catalunya i va afirmar que en aquest sentit els dirigents de l'Ajuntament i de l'EMD tenien ple consens. Aquest acord el va enllaçar amb l'anunci d'un principi d'acord sobre un nou conveni per a Bellaterra que donarà l'administració moltes més competències i finançament. Ramon Andreu, per la seva banda, va felicitar les entitats per la seva feina en l'organització d'activitats de festa major. Posteriorment es va donar lloc a la música, que va córrer de part de l'Orquestra Montecarlo.

Dissabte al matí, les activitats es van desplaçar a la Font de la Bonaigua. A les deu va començar, d'una banda, la bicicletada familiar pel Camí Verd organitzada per la Unió Ciclista Sant Cugat, i d'altra banda l'esmorzar popular de la Unió de Veïns. A partir de les 11:30 el Grup Escolta Bellaterra va entretenir els infants amb un concurs de dibuix i una gimcana amb aigua.

A la tarda, la baixada de carros i les activitats esportives van sigut les reines. La tradicional baixada pel carrer San Pancraç que organitza el Club Bellaterra no va decebre i es van repetir els moments divertits de cada any.  A partir de les sis, van començar activitats esportives infantils, un torneig de futbol 3x3, una cursa de patinets, una màster class d’spining i una activitat d’hípica. A les vuit del vespre es va tornar a representar l’obra ‘Endevina qui?’ al Centre Cívic.

A la nit, la Unió de Veïns va organitzar un sopar popular i la representació del show ‘Molin Rouge a Bellaterra”. A partir de les dues de la matinada va començar la sessió de DJ juvenil.

Representació del show 'Molin Rouge a Bellaterra' organitzat per la Unió de Veïns FOTO: Lali Álvarez
 
 

Diumenge va arrencar amb un mercat d'artesania a la plaça del Pi, una jornada de donació de sang organitzada per Bellaterra per la Independència i la competició infantil de BTT - Memorial Pilar Casas. A les 12:30 es va fer la misa de festa major a la parròquia de la Santa Creu i pels volts de la 13:15 va començar una cercavila popular.

La Unió de Veïns va organitzar un concurs de paelles i fideuàs a la plaça del Pi, indret on a partir de les sis de la tarda va començar una activitat amb inflables i aigua que va servir per tancar la festa major.

 
Comentaris

Destaquem