Les càmeres de trànsit deixen de gravar imatges

S'ha fet com a mesura cautelar dictada pel Jutjat Contenciós núm. 11 de Barcelona, arran d’una denúncia de l’Ajuntament de Cerdanyola.

Les 8 càmeres de trànsit instal·lades a les entrades i sortides de Bellaterra ja no graven imatges. Aquesta mesura l’ha adoptada l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, com a mesura cautelar dictada pel Jutjat Contenciós núm. 11 de Barcelona, arran d’una denúncia de l’Ajuntament de Cerdanyola.


Així ho va expressar el seu president, Ramon Andreu (Gent per Bellaterra), en l’últim ple de la Junta de Veïns, el 12 d’abril: “hem retirat les targetes de gravació de les càmeres, però aquestes continuen funcionant, comptant vehicles a les entrades i sortides de Bellaterra”. Una eina, segons considera, “molt important” per desenvolupar el futur pla de mobilitat.


Per part de l’Ajuntament, s’argumenta que la denúncia és una “recomanació dels serveis jurídics municipals” perquè no estan instal·lades “de dret” i podria suposar que la institució quedés “desprotegida”, si mai hi hagués cap problema relacionat amb la protecció de dades.


Ara, l’EMD ha capat part de les seves funcionalitats i ha decidit posar-les a disposició de l’Ajuntament. Segons Miquel Vázquez, vocal de mobilitat a l’EMD, es tracta “d’una de les millors instal·lacions de càmeres de tot Catalunya” i les seves funcionalitats s’estenen al reconeixement de matrícules, vigilància de béns públics, control i infraccions de trànsit i a aspectes de seguretat pública.


Des de l’oposició, Jordi Macarulla (Convergència) va puntualitzar: “la ciutadania reivindica que les càmeres de trànsit siguin de seguretat (…) i he vist la voluntat en l’Ajuntament de tenir-les”. El vocal d’ERC, Quim Oltra, va retreure: “la demanda es podria haver aturat després de la reunió de seguretat”.

 
Comentaris

Destaquem