Cinc conferències econòmiques i jurídiques sobre la Catalunya independent

Òmnium Sant Cugat ha organitzat el cicle 'Vers un país normal', que arrencarà el pròxim dijous 12 de desembre amb el catedràtic de Política i Afers Públics, Carles Boix

Representants de les conferències d'Òmnium. FOTO: Artur Ribera
Cinc conferències econòmiques i jurídiques sobre la Catalunya independent
Òmnium Sant Cugat ha organitzat el cicle 'Vers un país normal', que arrencarà el pròxim dijous 12 de desembre amb el catedràtic de Política i Afers Públics, Carles Boix

Representants de les conferències d'Òmnium. FOTO: Artur Ribera
L'associació cultural Òmnium de Sant Cugat ha organitzat un cicle de conferències sota el títol Vers un país normal que pretén posar de relleu qüestions econòmiques i jurídiques sobre la Catalunya independent. En total es faran cinc xerrades amb ponents de renom per fer dotar de coneixement i fer reflexionar el públic assistent.

Durant l'acte de presentació el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha manifestat l'agraïment de l'Ajuntament a les entitats que col·laboren en aquest cicle perquè "és un cicle de primer ordre que posa Sant Cugat en el mapa d'aquest debat tant transcendent de l'actualitat". Des d'Òmnium s'ha manifestat la voluntat perquè sigui un espai per aprofundir en els aspectes rellevants del poble català. Per la seva banda, una de les ponents, Dolors Feliu, ha volgut donar suport a la iniciativa "perquè el debat sigui profund a la nostra societat". "La democràcia ha de ser de qualitat i per ser-ho a d'estar plena de coneixement".

Totes les conferències es faran a les 19:30 hores a l'Arxiu Nacional de Catalunya o al Teatre La Unió. A banda d'Òmnium, han col·laborat a la iniciativa Sant Cugat Empresarial, Assemblea Nacional Catalana, Amics Unesco i Sobirania i Justícia.

Conferències del 12 de desembre al 10 d'abril
  • 12 desembre 2013, Carles Boix: Doctor per la Universitat de Hardvard. Catedràtic de Política i Afers Públics a la Universitat de Princeton (EEUU). Membre del Col.lectiu Wilson i del Consell Assessor per la Transició Nacional. La dimensió internacional de l’autodeterminació de Catalunya, al Teatre La Unió.
  • 23 gener 2014, Maria Dolors Feliu: Llicenciada en Dret (UB). Ex professora de Dret Constitucional. Membre del Col·lectiu Praga. Directora General dels Serveis Consultius del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. El procés cap a la independència: una perspectiva jurídica, a l'Arxiu Nacional de Catalunya.
  • 20 febrer 2014, Núria Bosch: Doctora en Economia. Titular de la càtedra d’Hisenda Pública de la UB. Vicepresidenta del Consell Assessor per la Transició Nacional. Directora de la càtedra de Federalisme Fiscal (UB) i Elsa Artadi: Doctora en Economia per la Universitat de Hardvard. Investigadora del Centre for Economic Policy and Research (Londres). Directora General de Tributs de la Generalitat de Catalunya. Aspectes econòmics de l’estat propi, a l'Arxiu Nacional de Catalunya.
  • 20 març 2014, Elisenda Paluzie: Doctora en Economia (UB). Degana de la Facultat d’Economia i Empresa (UB). Titular de la càtedra de Teoria Econòmica i Marta Espasa: Doctora en Economia (UB). Professora titular d’Hisenda Pública (UB). Membre del l’Institut d’Economia de Barcelona. Costos i beneficis de la independència de Catalunya, a l'Arxiu Nacional de Catalunya.
  • 10 abril 2014, Miquel Puig: Doctor en Economia (UB). Ex-professor titular de Teoria Econòmica. Ex-Director General d’Indústria. Ha cursat estudis al Massachusetts Institute of Technology (MIT) i a la Universitat de Hardvard. Fora de l’euro? Impossible, a l'Arxiu Nacional de Catalunya.