Pas definitiu per la protecció de Can Busquets

El ple del setembre ha aprovat provisionalment la modificació del PGM per garantir la protecció de Can Busquets i tancar així l'anella verda a l'entorn del municipi

Can Busquets és ara propietar municipal FOTO: Arxiu
Pas definitiu per la protecció de Can Busquets
El ple del setembre ha aprovat provisionalment la modificació del PGM per garantir la protecció de Can Busquets i tancar així l'anella verda a l'entorn del municipi

Can Busquets és ara propietar municipal FOTO: Arxiu
L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat de manera provisional la modificació del Pla General Metropolità (PGM) del 1976 per tal de protegir la zona de Can Busquets. D'aquesta manera, es preservarà la totalitat de la finca de can Busquets com a zona verda i integrar-la com a espai públic dins del Parc Natural de Collserola. Aquesta aprovació permetrà també la construcció d'habitatge protegit per a la gent gran a la ja històrica benzinera Gríful, que va tancar el dia 1 de juliol. També l'ampliació del Centre Cultural i l'Escola de Música o la possibilitat d'una sala B al Teatre-Auditori en un equipament 16.000 metres quadrats.

Aquesta modificació ha estat necessària perquè els terrenys de Can Busquets eren urbanitzables i la intenció del consistori era preservar la zona. Per compensar als propietaris, se'ls hi ha permutat el terreny de Can Busquets amb d'altres urbanitzables a la ciutat. La proposta ha comptat amb els vots a favor de CiU; les abstencions de PP, PSC i CUP; i el vot en contra de ICV-EA.

Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, aquesta modificació permet incorporar el verd urbà a Can Busquets "per protegir aquesta zona i garantir la preservació de l'espai natural igualment que hem fet amb Torre Negre i Can Montmany", amb l'objectiu de consolidar la corona verda perimetral de Sant Cugat. A més, Casajoana ha assegurat que amb aquesta modificació els límits de la ciutat ja queden protegits.

La modificació també inclou, a banda dels habitatges a Rius i Taulet i l'ampliació del Teatre-Auditori, tots els projectes previstos com l'edificació d'habitatges de protecció oficial a l'avinguda de Cerdanyola i als Jardins del Vallès i la reserva de 2.500 metres quadrats per a equipaments o un aparcament soterrat. No obstant això, Casajoana ha explicat que "queden pendents per una futura modificació del PGM".

L'oposició posa en dubta les permutes

Tot i votar en contra per no compartir les valoracions de Can Busquets que ha fet l'Ajuntament, el portaveu d'ICV, Joan Calderón, es va mostrar satisfet perquè són accions que "intentaran tancar la ciutat ben tancada". El PSC, que ha optat per una abstenció positiva, va assegurar a boca del seu portaveu, Ferran Villaseñor, que "la promoció d'habitatge de la benzinera és molt important". Tot i això tampoc estant d'acord amb el criteri de les permutes i les seves valoracions. En aquest mateix sentit es va posicionar Guim Pros de la CUP: "Hi ha tot un seguit de permutes que no acabem de veure clares". Des del Partit Popular, Bruno de Salvador va felicitar al consistori per l'estalvi aconseguit a través de pagar als propietaris de Can Busquets amb altres terrenys, però veu anomalies "en el procés de compra dels terrenys per part de Promusa amb secretisme".

Ubicació