2 mocions aprovades, 3 institucionals, 3 rebutjades i 2 retirades al ple municipal

La sessió plenària celebrada aquest 17 de juliol ha tingut una durada de 4 hores, més la participació ciutadana

Lourdes Llorente s'ha incorporat com a regidora de la CUP-PC al ple municipal FOTO: Artur Ribera
2 mocions aprovades, 3 institucionals, 3 rebutjades i 2 retirades al ple municipal
La sessió plenària celebrada aquest 17 de juliol ha tingut una durada de 4 hores, més la participació ciutadana

Lourdes Llorente s'ha incorporat com a regidora de la CUP-PC al ple municipal FOTO: Artur Ribera

2 mocions aprovades, 3 d'institucionals, 3 de rebutjades i 2 de retirades ha estat el resultat del ple municipal corresponent al mes de juliol a Sant Cugat del Vallès que s'ha celebrat aquest dilluns, dia 17, amb una durada de quatre hores.

 

D'aquesta manera, Sant Cugat s'ha declarat ciutat lliure d'empreses que fabriquen armes amb una moció, a proposta del Centre d'Estudis per la Pau J.M. Delàs, que ha comptat amb els vots favorables de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i PSC, i amb el vot contrari del PP i Ciutadans.

 

Igualment, Sant Cugat ha donat suport al manifest per millorar el sistema sanitari públic. Un manifest impulsat per entitats i plataformes en defensa de la sanitat pública que compta amb el suport de milers de professionals i usuaris.

 

Per altra banda, el consistori ha tirat endavant tres mocions institucionals. D'aquesta manera, el ple s'ha compromès a complir els acords aprovats de les mocions; ha acordat que les persones amb bebès tindran prioritat de torn a l'Oficina d'Atenció Ciutadana; i retiraran els pals elèctrics que dificultin l'accessibilitat als districtes.

 

Igualment, s'ha donat compte d'una Declaració de la Junta de Portaveus per la qual la ciutat vol que la sardana sigui patrimoni cultural de la Unesco.

 

D'altra banda, el referèndum ha generat debat al ple municipal rebutjant la moció del PP i Cs per no donar-li suport, i la que presentava el PSC per protegir l'Ajuntament davant el procés de convocatòria del referèndum. També s'ha rebutjat la proposta de Ciutadans d'escollir el pregoner de la Festa Major de Sant Cugat mitjançant un procés participatiu.

 

Finalment, dues mocions han estat retirades de l'ordre del dia. La primera, la presentada pel PSC amb motiu del 28 de juny, Dia de l'orgull i l'alliberament LGTBI. La segona, la presentada pel PP per a l'elaboració d'un Pla de mesures contra l'incivisme.

 

Mireu les imatges del ple municipal del mes de juliol a Sant Cugat.Altres temes tractats al ple


Ple municipal de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera
Ple municipal de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Durant el ple municipal del mes de juliol, Lourdes Llorente ha pres càrrec com a regidora de la CUP-PC al consistori en substitució de Ramon Piqué. D'altra banda, s'ha oficialitzat el canvi de portaveu d'ICV-EUiA que, a partir d'ara, ocuparà Ramon Gutiérrez. Igualment, Núria Gibert ha assumit amb "orgull" la presidència del Consell de Barri de la Floresta, també en substitució de Ramon Piqué.D'altra banda, s'ha comunicat al ple la sentència sobre el club de cànnabis clausurat a Can Magí, i s'ha aprovat el calendari de festes local per a l'any 2018.Participació ciutadana


La intervenció de Joan Cirera durant el torn de participació ciutadana  FOTO: Artur Ribera
La intervenció de Joan Cirera durant el torn de participació ciutadana FOTO: Artur Ribera

El torn de participació ciutadana del ple municipal ha comptat en aquesta ocasió amb sis intervencions per part dels veïns i veïnes de Sant Cugat. Un debat que ha estat centrat en l'arbrat, la sanitat i les molèsties de la Festa Major.

 

També podeu llegir la contracrònica del ple municipal.Comentaris