El civisme a Can Mates i les millores urbanes centren el debat a Mira-sol

El Consell de Barri s'ha celebrat aquest dimecres, 13 de setembre

El Consell de barri de Mira-sol FOTO: C. Caballé
El civisme a Can Mates i les millores urbanes centren el debat a Mira-sol
El Consell de Barri s'ha celebrat aquest dimecres, 13 de setembre

El Consell de barri de Mira-sol FOTO: C. Caballé

Els veïns de Mira-sol han tornat a mostrar les seves preocupacions durant la celebració del Consell de barri aquest dimecres, 13 de setembre. Entre ells, els veïns de Can Mates, mitjançant la presidenta de l'associació veïnal, Iona Casadevall, qui ha mostrat la preocupació davant les festes que s'organitzen els caps de setmana al parc.

 

En aquest sentit, ha apuntat que les mesures preses per l'Ajuntament, com ara instal·lar lavabos públics, ampliar la presència policia, i destinar-hi agents cívics, no és suficient. Carmela Fortuny, presidenta del Consell, ha apuntat que els agents es desplegaran a partir de l'octubre, quan es convoqui un pla ocupacional, i ha emplaçat els veïns a mantenir una nova reunió per estudiar com millorar el civisme a la zona.

 

Més enllà d'aquesta preocupació, durant el Consell també s'ha parlat del manteniment de les rieres, sol·licitant que es torni a convocar el grup de treball específic sobre aquest tema per estudiar l'estat de la proposta de cobertura i naturalització d'aquestes. Igualment, també s'ha demanat convocar un grup específic de treball sobre el Complex Esportiu, per seguir l'evolució del projecte.

 

També s'ha demanat el soterrament del cablejat telefònic a Can Cabassa, que s'actuï a la Capella de Sant Joan davant el fet que s'està perjudicant els carrers amb les obres del passeig del Baixador, o que es busqui solució al problema de presència de rates a Can Rabella.

 

Més enllà de les problemàtiques veïnals, durant el Consell també s'ha presentat una iniciativa per fomentar el compostatge al barri, anunciant la celebració de tres cursos per impulsar aquesta pràctica, s'ha presentat el nou procés de pressupostos participatius que arrencarà al mes d'octubre, i s'ha explicat la proposta d'elaborar un reglament sobre el procés del pressupost de lliure disposició.

 

D'altra banda, s'ha anunciat que la setmana cultural Mira-sol participa se celebrarà del 16 al 21 d'octubre amb activitats lúdiques i culturals al barri, i s'ha designat Josep Martí com a representant del Consell al Consell de Seguretat i Convivència, amb Iona Casadevall com a substituta.Comentaris